אלסקה – מסלולים

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #10575 הגב
    Dima
    מנהל בפורום

    אם אנחנו מתכננים לעשות את המסלול הפראי כמעט במלואו (אנחנו עם קראוון מתחילים בסוף יולי):
    1. האם זה לא מייתר את הנסיעה בפארק הדנאלי ? למעט המקינלי , אני מבין שקיים סיכוי טוב להתקל בכל בעלי החיים. מעצבן אותי שצריך לנסוע רק באוטובוס של השמורה.
    2. במסלול שלך עוברים מ- Skagway לג'ונו וחזרה ואז ממשיכים להיינס. האם לא עדיף לחזור במעבורת ישירות להיינס ? 3. בשילוב המסלול הקליל. האם עדיף לעבור מוולדאז לוויטיאר במעבורת ? [המחיר יהיה אי נסיעה על כביש 1 (GLENN HWY)]

    #10584 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

    הי
    האוטובוס אכן מעט מעצבן אבל זה המקום הכי טוב לראות בעלי חיים ואם יש ראות טובה הנוף יוצא דופן. לא הייתי מוותרת על דנאלי (כדאי להזמין כרטיס על וונדר לייק. חובה להזמין כרטיס מראש).
    אם אתם שטים עם הקרוואן במעבורת (ולא משאירים אותו בסקגווי – שכן קרוואן על המעבורת זה עסק יקר…) אז אכן עדיף לחזור להיינס. כמו כן אם לא אכפת לכם לשלם את העברת הקרוואן מוואלדז לוויטייר במעברות זה אכן עדיף על הנסיעה לחצי האי קינאי.
    נטע

    #10591 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

    הי
    תודה על המחמאות…
    1. אפשר לנסוע לקרחון מנהנהל בקרוואן ואף יש שם חניון לילה יפה.
    2. הסירה המלצתי לגליישר ביי כבר לא עובדת (כאשר הספר נכתב היא הייתה היחידה ששטה לגליישר ביי). היום פעולת מעבורת של ה-Alaskan Marine Hwy המובילה לגליישר ביי.
    להיינס אין מעבורת כל יום. הלו"ז משתנה. צריך לבדוק באתר של ה-Alaskan Marine Hwy (שהוא אתר די מסובך להבין ממנו מועדי מעבורות. הכי קל להוריד את קובץ ה-PDF של ה-Schedule ולבדוק בו).
    3. אם יש לכם זמן ואתם יכולים ללון בגוסטובוס או בלודג' של גליישר ביי שלושה לילות (לבלות במקום יומיים מלאים) זה הכי טוב. אם אין זמן – אפשר גם פחות. שיט הלווייתנים הוא מרהיב. אפשר גם לצאת לשיט לקרחוני גליישר ביי שגם הוא יפה. שיט הלווייתנים נמשך כמה שעות. חוץ מהשיט אפשר לצאת לטיול רגלי בקרבת הלודג' של גליישר ביי (כאשר תהיה במקום בקשו מפה של מסלולי הליכה – יש בקרבת הלודג' כמה מסלולים נחמדים), אפשר לצאת לשיט קיאקים… אין לי רעיונות לפעילות נוספת מעבר לכך. אפשר לראות מידע על חלק מהחברות המארגנות שיט לווייתנים כאן: http://www.gustavus.com/activities/whales.html.
    האם זה שווה? קשה לי לענות, זה מאוד תלוי בכם וזה מאוד אישי. אני מאוד אוהבת לווייתנים והשיט הזה היה חווייה של פעם בחיים עבורי ועבור משפחתי ולא היייתי מוותרת עליה. שווה בעיני לעשות נסיעה הרבה יותר ארוכה בשביל כזו חוויה של כמה שעות בו אתה מוקף לווייתנים מכל עבר. אין בעולם כולו דבר מרשים מזה…. זה כמובן גם עניין של מזל (אנחנו ראינו עשרות לווייתנים אבל זה לא תמיד המצב). זה וודאי בלגן להגיע למקום. אם כבר מגיעים לאזור אני חושבת שיש טעם לעשות גם את השיט לקרחוני גליישר ביי…
    נטע

    • התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י נטע דגני.
    #10709 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

    הי
    1ב. האם אתם מטיילים בקרוואן? יש די מים בקרוואן ללא מעט מקלחות קצרות. אני ישנתי בחניון Tek כמה ימים עם ילדים קטנים והסתדרנו… זה כמובן עניין אישי.
    2. למיטב זכרוני וממה שראיתי באינטרנט מעבר גבול זה פתוח 24 שעות ביממה.
    3. אני חושבת שגליישר ביי עדיף על קינאי בשל הסיכוי לראות בגליישר ביי לווייתנים אבל זה אכן פרוצדורה מסובכת להגיע לשם. קשה לי להמליץ על השיט אבל נראה לי שוואלדז הכי מומלץ.
    4. לא מכירה טיסות לשם. מכירה את הכביש… אכן הטיסות הן רק העברה למקראתי/קניקוט.
    נטע

    • התגובה הזו עודכנה לפני לפני 8 שנים, 4 חודשים ע"י נטע דגני.
    #10734 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום

    הי
    לא בטוחה שהבנתי את 1א
    אפשר להיכנס לחניון פעם אחת ולצאת פעם אחת. אי אפשר לצאת באמצע השהות ולהיכנס שוב.
    לאוטובוס צריך אכן לרכוש כרטיסים ואפשר לשריין מקום לפעם אחת ולנסוע עוד פעמים ללא שריון (בד"כ ניתן למצוא מקום פנוי).
    נטע

    #14531 הגב
    נטע דגני
    מנהל בפורום
מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
מענה ל־Reply #10709 in אלסקה – מסלולים
פרטים:




עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0