קרואטיה מהמים

עם הפיכתה של קרואטיה למדינה ירוקה שאפשר לנסוע לטייל בה ללא בידוד, הגעתי למסקנה שלמרות שאני בדרך כלל כותבת על ארצות הברית וקנדה, 'אין ברירה' אלא לנבור אחורה במסלולי הטיול שעשינו בעבר הלא רחוק בקרואטיה ולשתף אותם אתכם הקוראים – אין ספק שקרוטאיה היא יעד טיולים נהדר, ובעוד שרוב המטיילים מכירים את קרואטיה בעיקר מהצד של היבשה, הפעם אספר לכם במעט דווקא על זו מהצד של המים.

הדרך הטובה ביותר לראות את קרואטיה מהצד של המים היא לשכור יאכטה (אפשרי רק אם יש לכם רשיון סקיפר או אם אתם שוכרים יאכטה עם סקיפר, עם או בלי צוות) ולצאת לשיט בין מפרציה וחופיה. אזורי השיט בים האדריאטי שנושק לחופיה המערביים של קרואטיה (עד חופי איטליה שממערב) יפים במיוחד וכוללים איים ציוריים, מעגני טורקיז, עיירות עם מבני אבן עתיקים ומעברי מים צרים, שחלקם חודרים עמוק אל תוך היבשת.

השטים במי האוקיינוס האדריאטי לחופי קרואטיה יכולים לבחור בין שיט באזורים מוגנים, בין האיים ליבשה, לבין שיט בים פתוח. העונה הטובה ביותר לצאת לשיט בקרואטיה היא בחודשי הקיץ (מאי עד ספטמבר, עם עדיפות ליוני-אוגוסט). מזג האוויר בחבל ארץ זה בחודשי הקיץ נעים (פחות מ-30 מעלות צלזיוס) והרוחות בדרך כלל לא חזקות מדי ונוחות לשיט (אם כי לעתים קרובות מזג אוויר מקומי יכול לייצור מכות רוח חזקות, כמו למשל רוחות הבורה, Bura, היורדות מההרים והיכולות לייצור מזג אוויר קיצוני בפתאומיות רבה). נקודות מומלצות להתחיל את ההפלגה הן הערים דוברובניק (Dubrovnik) וספליט (Split, מרינה אגאנה, Marina Agana) שמשתיהן אפשר לצאת למסלולי שיט נהדרים.

עלות חופשה ביאכטה היא יחסית לא יקרה. היאכטה עצמה אמנם לא זולה (5000-3000 יורו לשבוע, בהתאם לסוג היאכטה וגודלה. אנחנו שכרנו למשל בהשכרה השנייה את היאכטה של ה-53 פיט המתאימה ל-11 איש ב-4,500 יורו, 2,250 יורו למשפחה) אבל התוספות, מעבר לעלות היאכטה, לא רבות, ומסתכמות בעיקר בדלק, אוכל, ולעתים כניסה לשמורות ועגינה – אם כי אנחנו אישית כמעט תמיד עגנו במקומות חינאמיים/כמעט חינאמיים שהם גם הכי יפים בדרך כלל (תוספות אלה עלו לנו בטיול השני שלנו לקרואטיה כ-150 יורו ליום למשפחה). ההפלגות הן בדרך כלל משבת לשבת (לוקחים בשבת בצהריים/אחר הצהריים – בדרך כלל עד שמסיימים את ההתארגנות וההדרכה כבר מאוחר ואפשר ללון לפיכך רק במרינה או קרוב מאוד אליה, מחזירים בשבת בבוקר – אנחנו בדרך כלל לנים ביום הזה רחוק מהמרינה וקמים לפני אור ראשון כדי להגיע למרינה בזמן).

את האוכל אנחנו תמיד משתדלים לרכוש במרוכז בתחילת הטיול, לכל הטיול – משימה מאתגרת למדי – ובעיקר לנוכח העובדה שיש אצלינו במשפחה הרבה מגבלות בענייני אוכל (צמחונות, טבעונות וכדומה), אבל תכלס עבורי זה בערך החלק הכי כייפי של הטיול (להיכנס לסופרמרקט בארץ זרה ולהעמיס את העגלות דברים חדשים שאני לא מכירה מהארץ). אתגר נוסף הוא לדאוג למי שתייה לכל התקופה (חיוני בעיקר אם מתכננים ללון במעגנים שאינם מוסדרים, פחות חיוני אם לנים במרינות בהן אפשר למלא מים). כדי לא לרכוש עשרות קנקלים של מים, נכנסו בטיול האחרון שלנו בקרואטיה לתחנת דלק סמוכה למרינה ורכשנו בה כ-20 ג'ריקנים קטנים שאותם מילאנו המים לפני היציאה לשיט, ואחר כך שוב פעם אחת במרינה בה עגנו במהלך הטיול (אגב לגבי מי מקלחת – מיכלי המים ביאכטה גדולים אמנם, אך אם לא מתכננים לעצור ובמרינה ולמלא מים כל יומיים יש להצטמצם, ולגבי מי שירותים – הדחת האסלה הוא עם מים מלוחים, ואת הביוב מרוקנים במהלך ההפלגה אל מי הים, יש הנחיות לגבי המרחק מהיבשה שבו מותר לרוקן ביוב. לפיכך עדיף להשתמש רק באל סבון).

אנחנו יצאנו לשיט בקרואטיה פעמיים, ההפלגה הראשונה הייתה מספליט – ביאכטה קטנה יחסית של 36 פיט, זוג הורים ושלושה ילדים, ופעם אחת מדוברובניק – ביאכטה חדשה יחסית (עם מזגן – פינוק ענק) וגדולה יחסית באורך 53 פיט, שני זוגות הורים ושישה בני נוער (לטיול הזה יצאנו עם זוג חברים קרובים. מכיוון שהיאכטה היא מקום צפוף שיכול להפוך לסיר לחץ, אני לא ממליצה לצאת לשיט עם משפחה נוספת אלא אם מדובר במשפחה שיש לכם ודאות של 99% שתסתדרו איתה). לטיול הראשון הוספנו ביקור בשמורת הטבע הנהדרת אגמי פליטביצה (Plitvice Lakes National Park), ולטיול השני הוספנו מן הסתם יומיים בעיר דוברובניק (להמלצה על בית נהדר להשכרה בעיר לחצו כאן).

הטיול הראשון שלנו (מסומן בעיגול אדום) כלל יציאה מהעיר ספליט, הטיול השני (מסומן בעיגול כחול) כלל יציאה מדוברובניק

יש לציין שבהשוואה להפלגות אחרות שעשינו (שתיים בטורקיה ושתיים ביוון) – היתרון של קרואטיה בהשוואה לטורקיה הוא מזג האוויר (בהפלגות שעשינו בטורקיה היה חם מדי), וכן העובדה שיש בקרואטיה יותר כפרים ציוריים קטנטנים לעצור בהם. היתרון של קרואטיה בהשוואה ליוון הוא העובדה שבקרואטיה  יותר נקי (ביוון לעתים נתקלים בחופים מלאים בפלסטיקים ושאר אשפה שהגיעה מהים), השנירקול יותר יפה, המעגנים שאנחנו נתקלנו בהם בטיולינו היו יותר טבעיים וכן יש פחות תנועה של מעבורות (כמובן שיש ליוון את היתרונות שלה, ובעיקר הכפרים הציוריים שאין להם מתחרים).

בעת תכנון טיול שיט יש לקחת בחשבון שההתארגנות כל בוקר עד שיוצאים להפליג לוקחת זמן (אם כי לעתים הצלחנו לתקתק את היציאה ולצאת לדרך כאשר חלק מאיתנו עדיין ישנים), בנוסף כדאי לפנות כמה שעות למנוחת צהריים במפרצים הציוריים (עבוד שחייה, קפיצה למים, שנירקול, שיט בקיאק/סאפ וכדומה), וכן כדאי להגיע למעגן הלילה לפחות שעה לפני השקיעה כדי להספיק ליהנות ממנו. במקרה שלנו, בגלל שאישית חשוב לנו במיוחד למצוא את המעגנים הכי יפים ומבודדים, עצם מציאת המעגן והעגינה בו זה סיפור של לפחות עוד שעה שעתיים. מכל האמור לעיל ניתן להבין שמספר שעות השיט נטו ביום לא רב.

אצלינו יש במשפחה כאלה שיותר אוהבים לשוט בים פתוח (עם מפרשים מורמים, גלים גבוהים, רוחות חזקות) ויש כאלה (למשל אני) שפחות (בלשון המעטה). כמעט בכל משפחה או בכל קבוצה שיוצאת לשוט יחד יהיו כאלה שיהנו יותר מהעגינות, מהקפיצות למים, מהחתירה בקיאק ובסאפ (שאותם ניתן וכדאי לשכור יחד עם היאכטה) סביב האיונים הקטנים, מהשנירקול וכדומה, ויהיו כאלה שעדיפו את החוויה של השיט בים הפתוח – רסס הגלים הגבוהים, העלאת והורדת המפרשים, ההטייה החזקה לצד ככל שהרוח מתגברת, וכל מה שקשור לספורט הימי ששמו שיט/מפרשנות. עבור מי שאינו נהנה משיט בים גלי, יותר מדי מהחוויה הזו עלולה להפוך את הטיול לסיוט ממושך (בעיקר לסובלים ממחלת ים). מנגד, עבור מי שאוהב לשוט – יותר מדי שעות של 'בטן גב' עלולים להשרות אווירה של החמצה. מציאת האיזון המתאים בין משתתפי ההפלגה היא סוד ההצלחה. במקרה שלנו מציאת האיזון לא פשוט… אני אישית סובלת מהשיט בים הפתוח ומצד שני בעלי (שהוא גם הסקיפר) ובניי נהנים ממנו באופן יוצא דופן. לשמחתי בהפלגה האחרונה, שבה שטנו עם החברים שלנו,  נוספו עוד כמה משתתפים שהיו בדעתי, פלוס מזג האוויר שיתף פעולה עם מי שלא אוהב את האדרנלין של השיט, שכן זכינו לשבוע של ים רגוע במיוחד ('שתיל' בשפת הסלנג. אפס גלים. כמעט אפס רוח). יש לציין שמצב הים יכול להשפיע משמעותית על הטיול, בעוד בשבוע בו אנו שטנו היה רגוע, ביום שבו חזרנו לדוברובניק (בשיט השני שלנו) הים עלה והרוחות התחזקו, עד כדי כך שהסירות לא הורשו לצאת מהמרינה ואפילו שדה התעופה נסגר.

בניגוד לטיול ברכב בו יש הרבה בעלי בית על הטיול, ביאכטה יש סקיפר אחד. הוא המחליט לגבי נקודות העגינה, הוא זה שנותן את ההוראות, הוא זה שלעתים נלחץ וצועק, והוא גם זה שבדרך כלל אחראי על לוחות הזמנים. מומלץ שהוא יתייעץ עם המשתתפים בטיול אבל בעיקר ביאכטה – כל תוכנית מועדת לשינויים. בתור אחת שבדרך כלל בשליטה על כל מסלולי הטיול שאנחנו עושים, בטיול ביאכטה קשה לי להיות בשליטה שכן אני פחות מתמצאת במפות הימיות, פחות מבינה איפה טוב לעגון ואיפה פחות טוב (משיקולי עומק, כיוון הרוחות וכדומה) ועוד, ולכן אני משתדלת ליהנות דווקא מחוסר השליטה (עד לרמה שלעתים אני פשוט לא יודעת לאן ומאיפה אנחנו שטים). לפיכך העובדה שיש בטיול יאכטה בעל בית אחד (או מחליט-על אחד) הופכת את מי שאינו רוצה להתעמק בנתיב ההפלגה לראש קטן מצד אחד, ומן הצד השני מטילה המון אחריות על הסקיפר – לוודא שכולם יהיו מרוצים. תיאום ציפיות, לפני הטיול וכן כל בוקר וערב, וכן היכולת לזרום ולהינות ממה שיש (גם אם תכנון היום לא היה מושלם) היא תנאי הכרחי להנאה. אני חייבת לומר שמהבחינה הזו שני טיולי השיט שלנו בקרואטיה היו מושלמים, בזכות מזג האוויר הנוח, בזכות האתרים היפים שרוממו לכולם את המצב רוח ובזכות המעגנים היפים שלכולנו היה חשוב להתאמץ להגיע אליהם, וכאשר הגענו אליהם, לאף אחד מאיתנו לא היה דחוף לעזוב.

אז אחרי כזו הקדמה ארוכה הנה פירוט שני מסלולי הטיול שלנו, שניהם היו נהדרים ואין לי מסקנה חד משמעית איזה היה יותר יפה (אגב אנחנו שכרנו את היאכטות בקרואטיה מחברת סנסייל האירופאית – פעם אחרת ישירות ופעם אחת דרך חברת תשוט הישראלית):

טיול ראשון:

המסלול הזה התחיל סמוך לעיר ספליט (בעיירה Marina המסומנת בעיגול וורוד במפה). לפני השיט בילינו ערב נחמד בעיירה העתיקה Trogir (המסומנת אף היא בעיגול ורוד במפה למטה). אין לי עבור מסלול זה לצערי מסלול מפורט לפי ימים אך כן זכורים לי כמה מקומות יפים במיוחד בהם ביקרנו:

♠ מסומן בשחור במפה – אזור של מעגנים נהדרים שמימיהם בצבע טורקיז שנקרא Krknjasi Blue Lagoon (נוסף לאזור הזה עגנו בטיול הזה בעוד כמה לגונות יפהפיות עם מי טורקיז אך לצערי לא שמרתי את הנ"צ המדויק שלהן)

♠ מסומן בכחול במפה – Krka River, נהר שבו שטנו במעלה הזרם עד לאזור בו עוברים ממי ים מלוחים למים מתוקים (העלייה בנהר הייתה נפלאה), עגנו באזור של מים מתוקים ועשב יד סמוך לעיירה הציורית Skradin. בערב יצאנו עם הדינגי לארוחת ערב בעיירה, ולמחרת בבוקר שטנו שוב לעיירה ועלינו לשיט קצר שהוביל למפלים יפהפיים (Krka Falls) שבשמורת Krka National Park, ראו תמונות למטה

♠ מסומן באדום במפה – שמורת Kornati National Park, ארכיפלג של איים שטוחים יחסית, חשופים מצמחייה. ההגעה למקום חייבה שיט ארוך יחסית. התלבטנו אם לשוט עד לשמורה ובסופו של דבר לא הצטערנו. מקום יפהפה עם הרגשה שונה מכל מה שחווינו עד כה בהפלגות בים התיכון

♠ מסומן בירוק במפה – האי Kaprije שאל המעגן המוגן שלו הגענו כדי להימנע מרוח הבורה שעלתה. יצאנו באי לטיול ברגל, בין טראסות ומבנים עתיקים וכן אכלנו ארוחה מצויינת של מאכלי ים

טיול שני:

יום 1 (אדום במפה למטה)  – התארגנות ושיט קצר מדוברובניק ל-Sunj ללינה (אורך השיט: 9NM)

יום 2  (כתום במפה) – שיט לאי Mljet ולינה במפרץ Prožura שבחלקו הצפוני של האי (אורך השיט: 24NM)

יום 3 (אדום במפה) – בוקר שהתחיל עם צפייה בדולפין בקצה המפרץ. לאחר מכן שיט לעיירה היפה Korčula והמשך שיט לחלק הדרום מזרחי של האי עליו שוכנת העיירה (אורך השיט: 42NM)

יום 4 (לבן במפה) – שיט לאי הקטנטן Sušac עם עגינה בדרך למנוחת צהריים באי Lastovo. מעגן לילה יפה במיוחד (בלי נפש אדם בסביבה ועם שנירקול יפהפה) באי Sušac (אורך השיט: 35NM)

יום 5 (ירוק במפה) – שיט חזרה לכיוון האי Lastovo ועגינת לילה במעגן ציורי באחד האיים הקטנטנים חסרי השם שממזרח לו (אורך השיט: 26NM)

יום 6 (ורוד במפה) – שיט חזרה לאי Mljet ולינה במפרץ מקסים באזור Pomena בחלק הדרום מזרחי של האי (אורך השיט: 20NM)

יום 7 (תכלת במפה) – שיט לאורך חופיו הדרומיים של האי Mljet, חלק שטו בקיאקים ובסאפ במעלה ערוץ הזורם לים, לינה בקצהו הדרום מערבי של האי (אורך השיט: 24NM)

יום 8 (ירוק במפה) – השכמה מוקדמת מאוד ושיט חזרה לדוברובניק. מכיוון שהגענו מוקדם הספקנו, לפני החזרת היאכטה, להקיף את חומות העיר ולהיכנס לנמל שלה (אורך השיט: 31NM)

מוזמנים להתרשם מתמונות מההפלגות שלנו:

קרואטיה מהמים - חופש מושלםללא ספק אחת החופשות עם הרגשת החופש הרבה ביותר

קרואטיה מהמים - קופצים ליםקופצים למים ביום של ים שקט

ים שקט במיוחד, רובצים במים בלב ים, כמה ק"מ מכל יבשה קרובה

אחת ההנאות של הילדים – להגרר אחרי היאכטה. להם זה כיף, אותי זה מלחיץ (עושה לי אסוציאציה של פיתיון לכרישים)

קרואטיה מהמים - מחפשים מקום לעגוןמחפשים מעגן טוב ללילה. מציאת מעגן מבודד וציורי הוא סוד ההצלחה של טיול ביאכטה

קרואטיה מהמים - לילה מושלםדוגמא למעגן מוצלח במיוחד בשמורת Kornati National Park

קרואטיה מהמים - מי טורקיזגם מעגן מי הטורקיז הזה (מהטיול הראשון) הוא מהמוצלחים שהיו לנו

הנוף בשעת זריחה ממעגן יפה נוסף. צילם: אילן יפה

ועוד מעגן נהדר (באי Sušac) שצולם בעדשת עין הדג. צילם: אילן יפה

בעגינה במפרצים צרים היאכטה מעוגנת עם העוגן בעומק, ובדרך כלל עם שני חבלים שקשורים לחוף (שימנעו תנועה מצד לצד). כדי לקשור את החבל לחוף יש לקפוץ עם החבל למים, לשחות לחוף לגרור אותו לחוף ולקשור. את התהליך הזה יש לעשות מהר משני כיווני היאכטה. לעתים, במקרים בהם העוגן לא נתפס טוב אין ברירה אלא לשחרר את החבל מכיוון היאכטה ולהתקדם לעומק, לאסוף את החבל (שקשור לחוף) וחוזר חלילה. צילם: אילן יפה

לפעמים, בימים של ים סוער או צפי לרוחות חזרות, או בימים בהם סתם מתחשק לראות קצת ציווליזציה, אפשר גם לעגון ללילה כך – במרינות היפות שיש לקרואטיה להציע (צולם באי Kaprije)

קרואטיה מהמים - היאכטה מבפניםכך נראית היאכטה מבפנים – סלון, שולחן כתיבה ומטבח מאובזר (בחרטום ובירכתיים יש בדרך כלל חדרי שינה פלוס שירותים/מקלחת). צילם: אילן יפה

ומי שלא רוצה ללון בחדר השינה (חם, צפוף) יכול להעלות מזרון למעלה אל הסיפון, או ללון בערסל (בתוך הערסל שבתמונה ישן לו נער). צילם: אילן יפה

קרואטיה מהמים - הקוקפיטוכך נראה הקוקפיט (שהוא האזור בו שוהים רוב היום. בדרך כלל יש על הספסלים גם כריות שאותם לא רואים בתמונה)

ארוחת בוקר של מלכים (עבודות המטבח הן חלק לא מבוטל ממטלות השיט וכדאי לקחת זאת בחשבון ולהקפיד על חלוקת עבודה שיוויונית – כולל הילדים). צילם: אילן יפה

במהלך הטיול מבשלים ואוכלים בתוך היאכטה בדרך כלל, אך לעתים ניתן לתבל את הארוחות בעצירה בכפרים הקטנים שיש בהם מסעדות ציוריות

יאכטיונרים יעדיפו בדרך כלל ימים עם רוחות חזקות המאפשרות שיט עם מפרשים מורמים

קרואטיה מהמים - ים שתילולי אישית סבבה גם ככה – ים פלטה ושיט על מנוע בלי הבלגן של להוריד ולהעלות מפרשים, ועם הרבה פחות טלטולים ומחלת ים

תכלס, אם היה לי כסף לכזה, זה היה אפילו עוד יותר סבבה (במהלך שיט בקרואטיה נתקלים גם בסירות פרטיות מפוארות מאלה. ללא ספק מעורר קנאה)

קרואטיה מהמים - היופי הטבעי מתובל בערים עתיקותלפעמים עוברים במהלך השיט ליד עיירות קרואטיות ציוריות שאפשר לבקר בהן (כמו למשל העיירה Korčula שבתמונה שאליה הגענו כדי לאסוף את רותם שהצטרף באמצע השיט, והגיע עצמאית לעיר הציורית הזו מדוברבוניק במעבורת). הדרך הכי נוחה לרדת לחוף היא באמצעות הדינגי, סירת המנוע קטנה שהיא סנדרט בכל השכרה

קרואטיה מהמים - הדינגיהדינגי גם מאפשר לבני הנוער לזכות בקצת חופש מההורים ולשוט לבד בין האיים הקטנים ולגלות מקומות חדשים

לא רק הדינגי, גם הסאפ התברר כתוספת נהדרת לטיול. צילם: אילן יפה

אחת מחוויות ההפלגה היא השנירקול במי הטורקיז של המפרצים הציוריים

אתרי השנירקול בקרואטיה הם יפים למדיי (לא ברמה של מפרץ אילת כמובן, אבל עדיין מעניינים למדי). בתמונה: תמנון. צילם: יובל דגני

כוכב ים צבעוני. צילם: יובל דגני

בהפלגה הראשונה שלנו בקרואטיה שטנו עם היאכטה במעלה מפרץ ונהר (Krka River) שבקצהו יש עיירה ציורית (Skradin) עם בתי אבן וסמטאות צרות

בלילה הזה בקצה הנהר (Krka River) עגנו במים מתוקים, עד כדי כך מתוקים – שאפילו היו שם ברבורים

העגינה הייתה לצד העיירה Skradin הסמוכה למפלים שבתמונה (Krka Falls), אליהם ניתן להגיע בשיט קצר

כמעט בכל הפלגה יוצא לנו לשוט מעט בלילה או לקראת שקיעה או זריחה. המגדלור הוא לא רק ציורי, הוא גם אמצעי חשוב להתמצאות ולהימנעות מעלייה על שרטונות. צילם: אילן יפה

איזה יופי ואיזו שלווה. חיים לפי השמש בין זריחה לשקיעה. צילם: אילן יפה

ראו פוסטים נוספים על שאר העולם כאן

 

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0

הנחה מוגדלת בתאריכים

20.3-10.4.24 בלבד

10% הנחה

על השכרת רכב בארה"ב וקנדה

דרך חברת אופרן

לחצו כאן להזמנה

מכירים את מחולל המסלולים שלנו?

הדרך החדשה לתכנן טיול לחו"ל

מוזמנים להתנסות