בשנת 2026 יחולו שינויים במדינות חובת הזמנת כניסה לפארקים לאומיים בארה"ב.
1
כניסה לשמורת הטבע הלאומית ארצ'ס (שמורה שבשנים האחרונות הכניסה אליה בתקופות עומס הייתה עם הזמנת כניסה מראש בלבד) תהיה ללא הזמנת כניסה. יתכנו פקקים משמעותיים. בשעות עומס הכניסה תיסגר. כדאי מאוד להגיע מוקדם, אפשר לראות עומס בשער השמורה בזמן אמת כאן.
2
כניסה לשמורת הטבע הלאומית יוסמיטי (שמורה שבשנים האחרונות הכניסה אליה בתקופות עומס הייתה עם הזמנת כניסה מראש בלבד) תהיה ללא הזמנת כניסה. יתכנו פקקים משמעותיים (בעיקר לכניסה מכיוון מערב מכביש 140 ו-120). בשעות עומס המבקרים בשמורה ינותבו לחניוני השאטלים (לא תתאפשר נסיעה בכבישי השמורה). כדאי מאוד להגיע מוקדם.
3
הכניסה לאזור סנרייז של שמורת הטבע הלאומית הר רייניר (כביש שבשנים האחרונות הכניסה אליו בתקופות עומס הייתה עם הזמנת כניסה מראש בלבד) תהיה ללא הזמנה. יתכנו פקקים משמעותיים. בשעות עומס הכניסה תיסגר. כדאי מאוד להגיע מוקדם.
4
הכניסה לשמורת הטבע הלאומי מערת קרלסבד (מקום מהמם למי שלא מכיר) תהיה עם הזמנה, אבל בד"כ אפשר גם להשיג כרטיסים במקום אם לא הזמנתם מראש. חלון ההזמנה נפתח 30 יום מראש וההזמנה מתבצעת כאן.
5
העלייה להר קדילאק בשמורת הטבע הלאומית אקדיה (הכביש לא מתאים לקרוואנים) תהיה עם הזמנה בתאריכים 20.5-25.10.26 (לפני ואחרי התאריכים הללו יתכן שהכביש יהיה סגור בשל שלגים). חלון ההזמנה נפתח 90 יום מראש (ויש עוד חלון שנפתח יומיים לפני) וההזמנה מתבצעת כאן.
6
כניסה לשמורת הטבע הלאומית גליישר (שמורה שבשנים האחרונות הכניסה אליה בתקופות עומס הייתה עם הזמנת כניסה מראש בלבד)תהיה ללא הזמנה, אבל נסיעה בשאטל של השמורה לאורך כביש המוביל לשמש תהיה עם הזמנה. בנוסף, החל מה-1.7.26 החנייה בלוגן פאס (הנקודה הגבוהה ביותר לאורך הכביש וכן המקום ממנו יוצאים למסלולים היפים במרומי כביש המוביל לשמש) תוגבל ל-3 שעות בלבד (מה שיקשה לעשות מסלולים ארוכים במקום). השאטלים לאורך כביש המוביל לשמש יפעלו גם ממזרח וגם ממערב (ממערב ללא עצירה באבלאנש לייק, נקודת יציאה למסלול נהדר, שאי אפשר יהיה להגיע אליו בשאטל). חלון ההזמנה יפתח 60 יום מראש (החל מה-1.5.26) בשעה 17:00 שעון ישראל (יש להזמין בשניה שהוא נפתח). חלון נוסף יפתח החל מה-1.6.26 בשעה 7:00 שעון מקומי עבור היום למחרת. טרם פורסם לינק להזמנה. בנוסף, בעת עומס הכניסה לכבישי השמורה תיסגר. עבור כביש המוביל לשמש כדאי או להתנייד בשאטל או לצאת מוקדם מאוד (שימו לב – כביש זה לא עביר לקרוואנים שאורכם מעל 21 פיט. בצד המערבי אפשר להגיע עד אבלנאש לייק/קמפגראונד עם קרוואן ארוך אבל יתכן קושי למצוא חניה), ועבור כביש מני גליישר כדאי מאוד להזמין פעילות (שתחייב בד"כ להכניס אתכם), ממליצה להזמין את השיט הזה, שיקרב אתכם אל מסלול גרינל לייק או גרינל גליישר. אם לא רוצים לצאת לשיט אזי גם הזמנת קאנו לשעה יעשה את העבודה.
ראו מפת שמורת גליישר – כביש המוביל לשמש מסומן בצהוב, כביש מני גליישר בירוק, מסלול אבלנאש לייק בוורד, לוגן פאס בתכלת:

7
כניסה לשמורת הטבע הלאומית הרי הרוקי תהיה גם השנה עם הזמנת כניסה, וללא שינוי משנים קודמות. אפשר יהיה להזמין כניסה לשמורה כולל כביש בייר לייק, או ללא כביש בייר לייק. חובת הזמנת כניסה תחול מה-22.5.26 ועד ה-12.10.26 ללא כביש בייר לייק וה-18.10.26 עם כביש בייר לייק. ההזמנה עולה 2$ (התשלום על ההזמנה אינו קשור לעלות כרטיסי כניסה לשמורה), והיא לכניסה בשעה נקובה. מותר להישאר בשמורה עד מתי שרוצים. מי שלן בחניוני השמורה לא יצטרך להזמין כניסה (למעט כביש בייר לייק אליו כן תחול חובה הזמנת כניסה). אם לא השגתם כרטיס תוכלו להיכנס לפני 9:00 ואחרי 14:00 ללא הזמנה לכל כבישי השמורה ללא כביש בייר לייק (כדאי להגיע סביב 8 לעמדת הבידוק בשל היתכנות פקקים) וכן לפני 5:00 ואחרי 18:00 לכביש בייר לייק. חלונות ההזמנה יפתחו ב-1.5.26 עבור מאי ויוני, 1.6.26 עבור יולי וכן הלאה. חלון נוסף יפתח בשעה 19:00 שעון מקומי ערב לפני מועד הביקור. יש מידע נוסף כאן. ההזמנה מתבצעת כאן.
ראו מפת שמורת הרי הרוקי – כביש בייר לייק מסומן בצהוב:

נקודות חשובות:
א
קשה לאמוד מראש מה תהיה מידת העומס שכן מזה כמה שנים הכניסות לשמורות הללו היא רק בהזמנת כניסה מראש, אשר מווסתת את העומס. יתכן שהעומס יהיה נסבל (בשל העבודה שמחירי הכניסה עלו) וייתכן שהוא יהיה בלתי נסבל – ברמה של פקקים של חמישה ק"מ בכניסה לשמורה (שיהיו עוד יותר ארוכים השנה בגלל שינוי מדינות התשלום שיחייב בדיקת תושבות בכניסה לשמורות).
ב
עדיף לבקר בשמורות לעיל באמצע שבוע ולא בסופי שבוע (המלצה זו משמעותית בעיקר עבור השמורות יוסמיטי והר רייניר שהן קרובות לערים גדולות ולכן מקבלות קהל רב שיוצא לטיול סופשבוע קצר או טיול יומי), וכן להימע מביקור בהן במועדי חגים לאומיים (ובעיקר סופי השבוע של הממוריאל די החל בסוף מאי ולייבור די החל בתחילת ספטמבר).
ג
כל הפארקים צפויים להיות עמוסים יותר בימי הכניסה חינם לפארקים (בתוקף לתושבי ארה"ב בלבד) בתאריכים המפורטים כאן.
ד
שימו לב גם לשינויים במחירי הכניסה לפארקים כאן.
התבלבלתם? שאלו אותנו בקבוצה ונשמח לסייע.








