Home › Forums › פורום מסלולים בצפון אמריקה › המלצות לפעילות בצפון מזרח ארה”ב בתחילת אפריל
- This topic has 7 replies, 3 voices, and was last updated 11 years, 7 months ago by
נטע דגני.
-
AuthorPosts
-
Dima
Keymasterנטע, שלום!
בספרך ” ארה”ב צפון מזרח ” התקופה המומלצת היא מאי-אוקטובר.
אנו נטייל באיזור בתחילת אפריל בהרכב משפחתי (גילאי הילדים: 9,13,15). מטרידה אותנו האפשרות של דרכים חסומות/ אתרים סגורים/ פעילויות שאינן מוצלחות בעונה זאת וכו’.
אנו אוהבים פעילויות בטבע מרשים.
יותר מדיי נסיעות ארוכות בדרכי-נוף מרהיבות לא ייתקבלו בהתלהבות ע”י הצאצאים…נשמח להמלצות ממוקדות לפעילויות מתאימות בשני קטעים:
1. 48 שעות בתוואי מניוארק למונטריאול (אולי באדירונדק)
2. 72 שעות בתוואי ממונטריאול לברידג’פורט (קונטיקט).
אגב, אנו לא בעניין של סקי.
תודה מראש,
צביקה
נטע דגניKeymasterשלום צביקה,
מניוארק למונטריאול
ביום הראשון הייתי מציעה לך לטייל על פי יום 1 המסלול הירוק בספר ארה”ב צפון מזרח. רוב האתרים באזור זה אמורים להיות נטולי שלג פתוחים לקהל באפריל. בסוף יום זה הייתי מציעה לך להמשיך צפונה ללינה באזור לייק פלסיד
ביום השני הייתי מציעה לך לטייל באזור לייק פלסיד ולייק סרנאק – כפי שמתואר ביום 3 של המסלול הירוק בספר- אפשר לשוט באגמים, לצאת לטיול במפלי נהר האוסבל (High Falls Gorge), וכן לבקר בקניון נהר האוסבל (Ausable Chasem) הממוקם כשעה נסיעה מלייק פלסיד, בדרך למונטריאול. שני האתרים האחרונים אמורים להיות פתוחים באפריל אבל פתיחתם היא תלויית מזג אוויר.ממונטריאול לבירדג’פורט
ביום הראשון הייתי מציעה לך לנסוע לברלינגטון, לטייל בעיירה וללון בה. פעילויות מומלצות המתאימות לילדים הן – אקווריום,כן טיול אופניים ושיט על מי אגם שמפליין, ראה פירוט בספר במסלול ירוק, יום 4.
ביום השני כדאי לדעתי לנסוע דרך ההרים הירוקים לוודסטוק, ורמונט, כפי שמתואר ביום 4 במסלול הירוק בספר. כדאי לצרף לחלק הראשון של הנסיעה ביקור במפעל הגלידה של בן אנד גריס. יש סיכוי שרוב מסלולי ההליכה במהלך מסלול יום זה יהיו סגורים באפריל אך הכביש אמור להיות פתוח והנוף תמיד מקסים. אפשר להוסיף ליום זה ביקור בחוות בלינגס או חוות סוגרבוש (ראו עמוד 99 בספר).
היום השלישי דומה ליום 5 במסלול הירוק בספר. כדאי לבקר בבוקר בקניון קוישי (האפשרות ללכת בקניון תהיה תלויית מזג אוויר) ואפשר להוסיף ביקור במוזיאון ובקמפוס של אוניברסיטת ייל. לחילופין אפשר להקדיש יום זה לפארק השעשועים סיקס פלגס בעיירה ספרינגפילד.
לגבי שלושת הימים הללו – ניתן לשקול להחליפם בביקור בהרים הלבנים אבל אז יש סיכוי רב יותר של כבישים חסומים ומסלולים ואתרים סגורים. כמו כן במקרה זה מרחקי הנסיעה גדולים יותר. אם בכ”ז בוחרים באופציה זו אפשר לנסוע ביום הראשון לנורת’ קונוואי וללון בה. ביום השני לטייל בהרים וללון לילה נוסף בקונוואי וביום השלישי לנסוע דרומה. אפשר לראות מידע נוסף במסלול הכחול בספר.הכבישים במסלול שהצעתי אמורים להיות פתוחים באפריל אבל בכל מקרה יש לוודא ולברר זאת באתר זה: http://www.fhwa.dot.gov/trafficinfo/
אם יש עוד שאלות אשמח לסייע,
נטעDima
Keymasterהיי, נטע!
רוי מפורום של “למטייל” הגיב באותו עניין כך:
“אני לא ממליץ להגיע לאזור בעונה זו. כל אתרי הטבע שהזכרת סגורים ברובם ובכלל לטייל כמעט בלתי אפשרי בשל הקור העז. ניו יורק זה עוד סביר אבל לא הייתי מצפין משם.”
האמת…אנחנו קצת בלחץ….מה את אומרת? אולי יש לך רעיון למקור מידע אקלימי (אפשר באנגלית; לא בקטע של הדיווחים העדכניים על מה סגור/חסום כעת)?
תודה
צביקה
אכן חודש אפריל הוא לא אידיאלי ולא מאד מומלץ מבחינת טיול אל אזור זה, מצד שני אם יש לכם אילוץ להגיע למונטריאול אפשר בהחלט להפיק ממנו טיול נחמד. אם לא עולים בגובה ונשארים בטופוגרפיה נמוכה יחסית מזג האוויר ביום בתקופה זו אמור להיות מעל חמש מעלות צלזיוס (יכול להגיע אפילו עד עשר או 15) השמיים אמורים בלהיות בהירים, הראות אמורה להיות מצויינת ומראה הרכסים המושלגים אמור להיות מקסים. צריך להתלבש חם ולא לבנות יותר מדי על פעילות של מסלולי הליכה ברגל (שחלקם עלולים להיות מכוסים שלג או קרח) אלא להתמקד בפעילויות שהצעתי. הכבישים במסלול שהצעתי אמורים להיות פתוחים. אתה יכול למצוא מידע על טמפרטורות ממוצעות בעונה זו למשל באתר:
http://www.idcide.com/weather/
נטע-
This reply was modified 8 years, 5 months ago by
נטע דגני.
Dima
Keymasterאם נניח שהאילוץ של מונטריאול הוסר ולרשותנו 7 ימים (אחרי ששבענו מפארקי-שעשועים באורלנדו) ונתעלם מהאפשרות של וושינגטון די סי או נוף אורבני אחר, מה היית ממליצה כמסלול חווייתי?
כזכור נקודת התחלה בניוארק; נקודת סיום בברידג’פורט.
תודה, צביקה.
הכי הגיוני היה לנסוע דרומה לטיול הדומה פחות או יותר למסלול האדום בספר ‘ארה”ב צפון מזרח – מסלולים’. וושיגנטון די סי היא אחד העוגנים של מסלול זה (אגב אפריל הוא הזמן האידיאלי לבקר בעיר הבירה שכן אז עצי הדובדבן פורחים במלוא הדרם) ואם אינכם רוצים לבקר בוושינגטון זה קצת מוציא את העוקץ מהמסלול. יש גם אפשרות לנסוע מזרחה לאזור חצי האי קייפ קוד, שם בגלל אפקט ממזג של האוקיינוס אמור להיות מעט חם יותר בהשוואה לצפון. קייפ קוד מתואר בסוף המסלול הכחול בספר. זהו מקום מקסים, מומלץ מאוד, אבל – אני לא חושבת שטיול למקום ימלא שבוע שלם – מקסימום ימלא כשלושה ימים… לגבי נסיעה צפונה – לאן שלא תסעו יהיה קר ואתרי תיירות רבים יהיו סגורים. אבל כמו שכתבתי בתגובה הקודמת למרות הקור אפשר לטייל צפונה – הסיכוי לימים בהירים במיוחד עם ראות נהדרת רב בעונה זו ואפשר פשוט להתלבש חם (ולקחת בחשבון מראש שחלק מאתרי התיירות יהיו אכן סגורים)…. השאלה היא אם זה בכלל בא בחשבון מבחינתכם…?
נטעאורי אליאל
Guestנטע שלום,
תוכלי להמליץ על מסלול לטיול קרוואנים (עם ילדים) של שבוע בתחילת אפריל – יציאה וחזרה מניו ג’רסי
תודה רבה
אורי -
This reply was modified 8 years, 5 months ago by
-
AuthorPosts