מידע שימושי לטיול בארצות הברית ובקנדה – רכב ונהיגה
- זמני הנסיעה המצוינים במפות גוגל הם זמן הנסיעה נטו. יש להוסיף להם לפחות עוד 20% למילוי דלק ועצירות התרעננות. במקרה של טיול בקרוואן יש להוסיף 30%.
- מומלץ לשכור רכב דרך סוכן נסיעות בארץ או דרך אופרן. שכירת רכב באמצעות סוכן נסיעות בארץ זולה בדרך כלל בהרבה משכירתו בסוכנות חברת ההשכרה בחו"ל. למימוש הנחה ללקוחותיי (5-10% הנחה) בחברת אופרן: http://www.maslulim-america.com/ofran/. שימו לב: 1. בשנים האחרונות, בשל מחסור ברכבים, המחירים עולים ככל שהמועד מתקרב וההיצע פוחת באופן משמעותי. כדאי להזמין רכב מבעוד מועד (חודשים רבים מראש), במקביל להזמנת הטיסות. 2. כדאי לוודא שהמחיר כולל ביטוח ביטול השתתפות עצמית, כולל את כל הביטוחים (צד ג' וכן נזק לרכב השכור) וכן שמדיניות הביטולים נוחה. השכרה דרך סוכן ישראלי (כמו אופרן) כוללת את כל הביטוחים בדרך כלל וכן מאפשרת ביטול נוח יחסית בדרך כלל. השכרה ישירות דרך החברה בחו"ל לא כוללת את הביטוחים (שמחירם הוא בדרך כלל משמעותי ביותר). 3. פוליסות הביטוח של השכרת הרכב לא מבטחות פגיעה ביושבי הרכב במקרה של תאונה – ביטוח זה נכלל בביטוחי הבריאות. כמו כן הפוליסות אינן כוללות בדרך כלל ביטוח צמיגים ושמשות וכן ביטוח שירותי דרך (סיוע בהחלפת צמיג במקרה של תקר בגלגל, סיוע במקרה של אובדן מפתח וכדומה). ניתן לעשות ביטוחים אלה במעמד ההשכרה, אך ממש אין חובה לעשותם.
- כדאי להוציא רישיון נהיגה בינלאומי. למידע נוסף וכן לטיפים בנוגע לשכירת רכב לחצו כאן.
- למשפחות של מעל שני ילדים מומלץ לשכור מיניוואן או רכב גדול יותר.
- אם מטיילים במקומות בהם יש סיכוי לקרח, שלג (למשל יוסמיטי במרץ או ההרים הלבנים באפריל או הרי הרוקי בעונות המעבר) כדאי לשכור רכב 4 על 4 או לשכור/לקנות שרשראות של(Chains) . אפשר לרכוש שרשראות בחנוית אביזרי רכב בעלות של כ-100$ (אם קונים בחנות רשת ולא משתמשים אפשר להחזיר ולקבל את הכסף חזרה בסוף הטיול). יש לציין שחברות ההשכרה לא מאשרות להרכיב שרשראות על הרכב, אך נשיאתן במקרה של מזג אוויר קיצוני היא בדרך כלל בעיקר למקרה חירום וכן כדי שבמידה ויש מחסום בו נבדק שיש לכם שרשראות תוכלו לעבור.
- ברוב המדינות בארה"ב וכן במחוזות קנדה חובה לילדים להשתמש בבוסטר עד גיל מבוגר מאשר בארץ. החוקים משתנים ממדינה למדינה. כדאי להביא מהארץ (זה לא נחשב כמזוודה) או לרכוש בחו"ל (יותר זול מלשכור).
- הבדלים בחוקי נהיגה בין ישראל לארה"ב/קנדה: א. מותר לפנות ימינה באור אדום לאחר עצירה (אלא אם כתוב אחרת). ב. בחלק ממדינות ארה"ב מותר לפנות שמאלה באור אדום במקרה שגם הכביש שממנו פונים וגם הכביש שאליו פונים הוא חד סטרי. ג כאשר פונים שמאלה באור ירוק יש לתת קדימות למכוניות שבאות ממול (אלא אם יש חץ ירוק על הרמזור ואז אין הפנייה שמאלה היא רגילה כמו בארץ ללא צורך לתת זכות קדימה). ד. בצמתים רבים יש סימן עצור לבאים מכל הכיוונים (4 way stop). המעבר בצומת הוא על פי סדר ההגעה. ה. בכבישים עירוניים יש לעתים מסלול אמצע המסומן בצהוב, המאפשר פנייה שמאלה משני הנתיבים. יש להיכנס לנתיב זה בזהירות, רק סמוך למקום הפנייה, לעצור, להמתין לכך שהנתיב ממול יתפנה ורק אז לפנות. ו.אסור לעקוף אוטובוס בית ספר שעצר ושאורותיו מהבהבים. בכבישים שאין בהם הפרדה בין הנתיבים צריך גם לעצור לאטובוס בית ספר שעצר בנתיב הנגדי (אי ציות לחוק זה מלווה בקנסות כבדים). ז. כמובן, אם עוצר אתכם שוטר – אל תצאו מהרכב. המתינו שהוא יבוא אליכם. ח. אם מכונית חירום עומדת בצד הדרך עם אורות מהבהבים חובה לעבור לנתיב המרוחק (אם יש בכביש כמה נתיבים). ט. אסור לחנות נגיד כיוון התנועה. בנוסף, כדאי להקפיד מאוד לנסוע במהירות המותרת ולא מעבר לכך, ההקפדה על כך מחמירה הרבה יותר מאשר בארץ ויש יותר ניידות בכבישים.
- בטיול בארה"ב ובקנדה עוברים לעתים מרחקים גדולים שאין בהם תחנות דלק. כדאי להקפיד למלא בתדירות גבוהה. כמו כן כדאי למלא דלק לפני שנכנסים לשמורות או שכן המחירים בשטחן ובסביבתם מאמירים. שימו לב שמחיר הדלק בקנדה גבוה משמעותית ממחירו בארה"ב. להשוואה בין מחירי הדלק בתחנות השונות ניתן להיעזר באפליקציה GasBuddy.
- אפליקציה מומלצת למציאת חניה: spothero.com (שימו לב שרבים ממקומות החניה במרכזי ערים הגדולות הם Valet – משאירים מפתחות ברכב לפקיד שמחנה עבורכם את הרכב. אם אתם משאירים ציוד ברכב זה פחות מתאים בדרך כלל. יש אתרי חניה בערים שיש בהם הנחה למי שמגיע מוקדם Early Bird).
מידע שימושי לטיול בארצות הברית ובקנדה – טיסות
- בטיסות פנים בארה"ב מזוודה עולה כסף. אם תזמינו את הטיסות מהארץ כמקשה אחת (כולל טיסות הפנים) לא תצטרכו לשלם על מזוודה בטיסה פנימית.
- עדיף להזמין את כל הטיסות (כולל טיסות הפנים) כמקשה אחת מהארץ. כך במקרה של איחור לקונקשיין האחריות היא על חברת התעופה.
- טיסות המשך: כדאי לוודא שיש לפחות טווח של שלוש שעות (ואף יותר אם יש לעבור טרמינל) בין נחיתה בארה"ב לטיסת המשך שכן לאחר הנחיתה יש לעבור הגירה (הליך שעשוי לקחת זמן) וכן יש לעבור מכס (לוקחים את המזוודות, עוברים מכס ומיד מחזירים אותן).
- כדאי להזמין כרטיסי טיסה באתרים הרשמיים של חברות התעופה. אפשר וכדאי להשוות מחירי טיסות באתרים: קיאק, מומונדו וסקיסקנר (שימו לב, אתרים אלה מובילים בחקלם לאתרי הזמנות לא מוכרים שעדיף לא לבצע בהם הזמנה). כדאי גם לבדוק את אתר איסתא.
- אם רוצים להכניס מוצרי מזון לקנדה או לארה"ב יש להצהיר עליהם בכניסה למדינה. עדיף לא להסתבך ולא להביא עמכם מוצרי מזון.
מידע שימושי לטיול בארצות הברית ובקנדה – מלונות - בדרך כלל אין הבדל משמעותי במחיר כאשר מזמינים באתרים כ-Expedia, com או Booking (אתרים סיטונאים) לבין אתר המלון. לכן מומלץ לבצע את ההזמנה דרך אתר המלון (שימו לב שהמחיר המוצג בבוקינג בדרך כלל לא כולל מסים).
- אם מזמינים חדר באתר המלון במחיר מלא (ולא למשל במחיר של Presale או Prepaid שהוא זול יותר אך בלי אפשרות ביטול), ניתן גם לקבל לעתים קרובות הנחת אזרח ותיק (Senior, הגיל המוגדר כאזרח ותיק משתנה ממלון למלון. לעתים הוא עומד על גיל 62,65 ולעתים אף על גיל 50). בעת ההזמנה בדקו האם יש באתר ההזמנות אופציה של Rates.
- כדאי להזמין רק חדרים עם אפשרות ביטול (או עם דמי שינוי נמוכים) – שכן בכל טיול יש סיכוי לשינויים בלתי צפויים.
- ניתן גם להזמין חדרים במלונות בהנחות דרך האתרים Hotwire ו-Priceline בהם מזמינים מלון ברמת מחיר מסוימים באזור מסוים מבלי לדעת את שם המלון. האתר פועל בשיטה של מכירה פומבית, בה נוקבים במחיר ואו שזוכים או שלא. בדרך זו אפשר למצוא דילים טובים (אך אי אפשר לבטל).
- אם רוצים לבצע ההזמנה דרך בוקינג אפשר למצוא רשימת לינקים למלונות מומלצים בכל רחבי ארה"ב (מחולק לפי אזורים ורמות מחיר) כאן.
- על מחיר המלונות מתווסף מס שיכול להגיע ל-15%.
- כדאי לעשות בכל מלון רשת כרטיס מועדון של הרשת (אם זה מלונות של רשת Choice, בסט ווסטרן, מריוט וכדומה). בכל מקרה כרטיס חבר של הרשת מקנה צבירת נקודות (בדרך כלל אחרי 10 לינות ניתן לקבל בדרך כלל לילה חינם) אם מזמינים את הלינה ישירות באתר המלון.
- אפשר לעשות כרטיס AARP המקנה 5-10% הנחה על המחיר הסטנדרטי במלונות (בד"כ יותר יקר מהמחיר של חבר מועדון) אם מזמינים את הלינה ישירות באתר המלון.
- רוחב מיטות בחדרים: King כ-1.8 מ', Queen כ-1.5 מ', Double (או Full) כ-1.35 מ', Twin כ-0.9 מ' וכן במלונות רבים מוצעת ספה נפתחת. בחלק מהמלונות אפשר לבקש להוסיף לחדר מיטה מתקפלת (rollaway bed) בעלות של 15-20$ ללילה. אפשר גם לבקש מיטת תינוק ללא תשלום נוסף.
- למשפחות עם שלושה ילדים ומעלה – מומלץ לוודא שיש מספיק מיטות בחדר (לעתים בהזמנה למשפחה עם שלושה ילדים עולים חדרים עם שתי מיטות קווין זוגיות – לא לכולם זה מספיק. אפשר לשלוח מייל למלון ולברר לגבי מיטה מתקפלת). בנוסף, לעתים אם תתקשרו למלון או תשלחו מייל יציעו לכם חדרים למשפחות גדולות שאינן מוצגות באתר המלון.
- למשפחה עם שלושה ילדים ומעלה – כמעט בכל האתרים ניתן למצוא חדרים ל-5-6 איש. חדרים שכאלה יותר קשה למצוא והדבר מחייב הזמנה מבועד מועד, אך הוא אפשרי והוא יחסוך לכם סכום משמעותי שכן לא תזדקקו במקרה זה להזמין שני חדרים.
- ברוב המלונות (למעט מלונות בערים גדולות בדרך כלל) מחיר החדר כולל ארוחת בוקר בסיסית (טוסט, קורנפלקס וכדומה).
- vrbo.com הוא אתר מעולה להשכרת דירות ובתים (בעיקר בארה"ב אך גם בקנדה). הקפידו לבצע את התשלום לבעלי הבתים ישירות דרך האתר ולא בהעברה ישירה. בעוד שבאתר vrbo.com מושכרים בדרך כלל בתים שכל תכליתם היא השכרה (כלומר בדרך כלל לא מדבור בבתים שגרים בהם דרך קבע), באתר airbnb (מי שזימין דירה/בית דרך לינק זה יזכה בכ-200 ש"ח הנחה) מושכרים גם בתים שגרים בהם רוב ימות השנה, ובחלק אחר הם מושכרים. היתרון – המחיר בדרך כלל יותר זול. החיסרון – העבודה שבתים אלה הם לא רק עסק תיירותי על כל המשתמע מכך.
- למידע נוסף על כיצד לבחור את המלון הנכון לחצו כאן.
מידע שימושי לטיול בארצות הברית ובקנדה – מעבר לקנדה - שכירת רכב בארה"ב והחזרתו בקנדה (או ההפך) בדרך כלל אינה אפשרית או יקרה מאוד.
- כדאי ליידע את סוכנות השכרת הרכב במקרה של העברת רכב לקנדה או לארה"ב.
- בעלי דרכון ישראלי הטסים לקנדה צריכים למלא טופס און ליין טרם טיסתם (כולל מי שרק עוצר בקנדה בקונקשיין). העלות – שבעה דולר. תקף לחמש שנים. אם עוברים לקנדה בדרך היבשה אין צורך למלא טופס זה. ראו מידע כאן: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp
- יש תחנות גבול בהן אסורה העברת ירקות ופירות טריים מקנדה לארה"ב או ההפך. בדרך כלל האיסור לא נאכף אך אם אתם מטיילים בקרוואן יש לכך סיכוי גדול יותר. עדיף לדחות את קניית הירקות והפירות לאחרי מעבר הגבול.
מידע שימושי לטיול בארצות הברית ובקנדה – שונות - למידע על כמה כסף כדאי לקחת ועל המרת כספים לחצו כאן.
לפני שיוצאים לדרך כדאי לרכוש בארץ מפות AAA (שהן המפות הטובות ביותר לארה"ב). ניתן לרכוש מפות אלה באתר מסלולים (המלאי מוגבל). - בעיירות שונות ואתרים שונים יתכנו לעתים אירועים (למשל כנסים וירידים) בגללם יתכן קושי משמעותי במציאת מקומות לינה. כמו כן בשל אירועים חד פעמיים שונים (למשל ריצת מרתון) כבישים (למשל כביש 1) עלולים להיסגר לכמה שעות באופן חד פעמי (בדיוק ביום בו התכוונתם לנסוע בכביש זה) ועוד. לעתים מצבים שכאלה קשים לאיתור מבעוד מועד, ולעתים לא יצוינו – לא בספרים, לא במסגרת יעוץ טיולים ולא בתוכנית הטיול של בנק המסלולים באתר מסלולים.
- מחיר מנוי שנתי לפארק לאומיים בארה"ב 80$. מחיר כניסה לכל פארק בנפרד כ-30$ למשפחה לשבוע (המחיר משתנה מפארק לפארק). לגבי קנדה – משתלם לעשות מנוי שנתי לפארקים רק אם מבקרים בפארקים מעל כשבוע. שימו לב – מנוי לפארקים לאומיים אינו תקף לפארקי מדינה (State Parks). את המנוי אפשר לעשות בכניסה לפארק הראשון בו מבקרים.
- להורדה של מפות הפארקים הלאומיים לחצו כאן, לאפליקציה של הפארקים הלאומיים לחצו כאן.
- בסופי שבוע ובחגים לאומיים עלול להיות עמוס בפארקים הלאומיים (יש פארקים עליהם העומס משפיע יותר ויש כאלה עליהם העומס משפיע פחות). בנוסף עלול להיות עמוס בימי כניסה חינם לפארקים עליהם ניתן למצוא מידע כאן.
- לשמורות לאומיות רבות יש להזמין כניסה בחודשי הקיץ מראש ומבעוד מועד – ביניהן: גליישר (האמריקנית), הרי הרוקי האמריקנים, יוסמיטי, ארצ'ס, הר רייניר, מערת קרלסבד, הר קדילאק באקדיה, מסלול אינג'לס לנדינג בזאיון (בהגרלה), וכן לשאטל ללייק לואיז ומוריין ברוקיס הקנדיים. מידע זה מתעדכן כל העת (שמורות נוספות לרשימה או יורדות מהרשימה), בעמוד העדכונים כאן (כדאי לגלול למטה ולחפש מידע על השמורה הרלוונטית לכם). הזמנת מקום מראש עולה דולרים בודדים ואין קשר בינה ובין דמי הכניסה לשמורה (אותם משלמים במעמד הכניסה.
- כדי לחסוך עמידה בתור (כניסה בנתיב מהיר) בכניסה לשמורות כדאי לרכוש כרטיס כניסה לשמורות אונליין (יש להדפיס ולשים על לוח המחוונים). למשל לשמורת סקויה כאן. אם מתעדים לרכוש מנוי כניסה לשמורות אי אפשר לרוכשו מראש.
- סלולרי – הדרך הזולה ביותר לתקשר היא על ידי רכישת כרטיס סים מקומי. אפשר לרכוש סים בחנויות רבות כגון וולמרט וטרגט וכן בחנויות חברות הסלולר Verizon, AT&T, T-Mobile (אך עצם הביקור בחנויות חברות הסלולר מבזבז זמן רב בדרך כלל). אם רוכשים סים מקומי עדיף לעשות זאת בחנויות חברות הסלולר לוודא שהסים עובד במכשיר מיד לאחר רכישתו – יש עם כך בעיות רבות, ולכן מומלץ לא לרכוש סים בחנויות שאינן של הספק (שלא תוכלו לקבל בהן סיוע). כמו כן, סים שנרכש בארה"ב לא בהכרח יעבוד בקנדה וההפך, ויש לקחת זאת בחשבון. אפשר לחילופין להזמין סים בחברת גלובלסים (מגיע בדואר אליכם הביתה בישראל) שעובד על הרשת של שתי החברות האמריקניות המובילות (AT&T ו-T-Mobile). יתרונו הוא בכך שיש לחברה זו חבילות שכוללות גם שיחות בתוך ארה"ב/קנדה וגם שיחות לישראל, וכן הסים יעבוד הן בארה"ב והן בקנדה, פלוס אפשר (בחלק מהחבילות) לשמור על קשר עם ישראל על ידי הפניית שיחות מהארץ לסים המקומי. בנוסף, יש עם מי לדבר אם יש בעיות עם התקנת הסים (להנחה של 10% ברכישת סים של חברת גובלסים גלובל הזינו את קוד הקופון – NetaD למידע נוסף ולאזורי כיסוי לחצו כאן).
- אפשר גם להזמין אי-סים של חברת גלובוסים (להנחה של 10% הזינו את קוד הקופון NetaD) שעובד עם חברת AT&T (חברה שיש לה כיסוי מצוין). מקבלים מייל עם קוד, נכנסים לאתר ועוקבים אחר ההנחיות. קל, פשוט ונוח (לא מתאים לכל המכשירים, אפשר למצוא מידע על מכשירים מתאימים כאן).
- אפשר כמובן לעשות חבילת שיחות וגלישה דרך ספק הסלולר הישראלי (אך חבילה זו בדרך כלל לא תכלול שיחות מקומיות בארה"ב ובקנדה), יתרונה של אופציה זו היא שהיא תעבוד בדרך כלל הן בקנדה והן בארה"ב והיא מאפשרת לשמר את המספר הישראלי. למשפחה או לזוג הנוסעים לארה"ב או לקנדה מומלץ לשקול לעשות בטלפון אחד – חבילה מהארץ (שתכלול גלישה ושיחות לארץ) ועבור הטלפון השני – לרכוש סים מקומי שיאפשר שיחות בתחומי ארה"ב (לעתים קרובות יש צורך לבצע שיחות בארה"ב למלונות, אתרים וכדומה). שימו לב – הקליטה הסלולרית בארה"ב ובקנדה מוגבלת. קחו זאת בחשבון.
- תוכנת ניווט מקלה מקל מאוד על ההתמצאות בערים. בנסיעות בטבע היא פחות נחוצה ואף יכולה לעתים לבלבל (שכן היא תובילכם מנקודה לנקודה בדרך הקצרה ולא בהכרח בדרך היפה ביותר. בעת ניווט באתרי טבע, שם אין בדרך כלל כתובת מדוייקת, תוכנת ניווט עלולה להוביל אתכם לא למקום שאליו רציתם להגיע). אם אין קליטה יש לנווט אופליין. למידע על הורדת מפות גוגל אופליין לחצו כאן. אפשר גם לנווט באמצעות תוכנות ניווט חינמיות כמו: http://maps.me/en/home ,https://www.sygic.com/gps-navigation
- ניתן למצוא חיבור חינם לוואי פי כמעט בכל המלונות וחניוני הלילה הפרטיים וכן בנקודות מנוחה רבות לאורך הכבישים המהירים ובמסעדות, ביניהן גם רשתות מזון מהיר כסטארבקס ומקדונלדס.
- במהלך טיול בארה"ב ובקנדה עוברים תכופות אזורי זמן. לעתים קרובות שוכחים לעדכן את השעון וכך מאחרים לטיסה/מעבורת וכדומה. למטיילים באריזונה שימו לב שבמדינה זו לא מונהג שעון קיץ אך בחלק מהשמורות האינדיאניות כן מונהג שעון קיץ.
- כדאי להודיע לחברת האשראי על הנסיעה לחו"ל שכן חברות האשראי חוסמות לעתים קרובות כרטיסי אשראי כאשר הן חושדות להונאה. מסיבה זו כדאי גם תמיד לשאת כמה מאות דולר מזומן למקרה חירום. יש לוודא גם למסגרת אשראי מספיקה.
- כדאי להצטייד בצידנית ובמצרכים ולאכול לפחות חלק מהארוחות בשולחנות פיקניק בחיק הטבע. ברבות משמורות הטבע אין הרבה מסעדות והיצע המקומות לרכוש בהם מזון דל. אם לא תביאו אתכם אוכל ייתכן שתאלצו לתזז די הרבה בין העיירות הסמוכות לשמורה לבין לב השמורה (ואל לשכוח שהשמורות בארה"ב ובקנדה גדולות למדיי). מקום טוב להצטיידות היא חנות הסופרסנטר של רשת וולמרט: https://www.walmart.com/store/finder (יש להזין את שם העיר וב-Refine search לסמן Grocery וכך בוודאות תקבלו פלט רק של חנויות שיש בהן גם סופרמרקט).
- מידע על אוכל כשר על פי מדינות ניתן למצוא באתר: http://www.kosherdelight.com/UnitedStates.shtml.
- מי שמתכנן לצאת לטיול קמפינג (בקרוואן או באוהל) כדאי שיקח בחשבון שהמקומות בחניונים היפים בשמורות נחטפים מהר – מיד עם פתיחת חלון ההזמנה (חלון ההזמנה נפתח בדרך כלל 6 חודשים לפני מועד הביקור אך יש שמורות בהם או נפתח גם 12 חודשים או 4 חודשים לפני מועד הביקור).
- לאוהבי הקניות, ראו מידע על מרכזי חנויות עודפי ייצוא (Outlet) בארה"ב באתר: http://www.mallseeker.com
- מטיילים מעל גיל 62 – מומלץ לברר לגבי הנחת Senior בכל אתר בו אתם מבקרים.
- רמת הקושי של מסלולי ההליכה בארה"ב בדרך כלל מעט מוגזמת. כלומר, מסלול בדרגה קשה ידורג למשל באירופה (וכנראה גם בישראל) כרמה בינונית בלבד. הדירוג בקנדה יותר דומה לזה של ישראל.
- מי שיוצא לטיול באלסקה, בקנדה וכן באזורים בצפון מערב ארהב (למשל גליישר, ילוסטון, גרנד טיטון), ומתכנן לטייל רבות ברגל, או לן בחניוני לילה, מומלץ שיצטייד בספרי נגד דובים (מעין גז מדמיע). אפשר לרכוש בחנויות ציוד טיולים וכן בוולמרט (אסור להעלות על מטוסים).
- לא לשכוח לעשות ביטוח רפואי. להנחה בביטוח רפואי לחצו כאן.
- לא לשכוח לעשות ויזה או להגיש בקשה לאישור כניסה לארה"ב. החל משנת 2023 אין חובה לעשות ויזה, ומי שיש לו דרכון ביומטרי יכול להגיש בקשה אונליין לאיזור כניסה לארה"ב (למעט במקרים של עבר פלילי וכדומה), את הבקשה יש להגיש באתר הזה: esta.cbp.dhs.gov. ראו מידע נוסף כאן.
- למידע שימושי נוסף (כולל מידע רב על קמפינג וטיול קרוואן) לחצו כאן.
מידע שימושי לטיול בארצות הברית ובקנדה – נקודות חשובות לדוגמא בנוגע לאתרים שונים
- לנוסעים בגשר שער הזהב (הגולדן גייט) וכן הביי ברידג' (וגשרים נוספים) בסן פרנסיסקו: כדי לחסוך את עמלת חברת השכרת הרכב, כדאי לשלם את האגרה של המעבר בגשר און ליין לפני המעבר בגשר או עד 48 שעות אחרי המעבר. ראו מידע כאן: https://511.org/driving/bridges/paying-tolls
- לנוסעים לסן פרנסיסקו: בסן פרנסיסקו קר בקיץ. יש להצטייד בהתאם.
- לנוסעים לסן פרנסיסקו: לשיט לאלקטרז יש להזמין מקום מבעוד מועד.
- לנוסעים לסן פרנסיסקו: ליערות מיור חובה להזמין חניה מראש ובמעוד מועד.
- לנוסעים לשמורת זאיון: יש קושי רב למצוא בקיץ מקום חניה באזור מרכז המבקרים (משם יוצאים השאטלים לשמורה). כדאי להגיע מוקדם או לקחת שאטל למרכז המבקרים מהמלון בעיירה ספרינגדייל.
- לנוסעים לקניון אנטילופ: יש להזמין מקום מבעוד מועד – חודשים רבים מראש. באישור ההזמנה של הסיור אמור להיות כתוב לפי איזה שעון הם פועלים. בדרך כלל הסיורים יוצאים בקיץ לפי Pacific Time Zone – שעה אחת אחרי שעון יוטה הסמוכה (וכמו השעה בנוואדה וקליפורניה). השעה באריזונה היא בעיקרון כמו ביוטה (ושעה לפני שעון נוואדה וקליפורניה) אך אין בה בקיץ שעון קיץ ולכן בתקופה זו השעה באריזונה השעה בה היא שעה אחרי שעון יוטה. מצד שני באזורים שתחת האוטונומיה של בני שבט הנוואחו יש שעון קיץ והשעה בהם זהה לשעון יוטה. לכן השעה בקניון אנטילופ שבשטח הנוואחו (שם יש שעון עקרונית שעון קיץ) שונה מהשעה בפייג (שם אין שעון קיץ). הסתבכתם? זה למעשה עוד יותר מסובך כי למרות שהשעה בקניון אנטילופ בקיץ היא שעת Pacific Time Zone ושעה אחת אחרי בפייג', שעות הסיורים בקיץ הם בדרך כלל כאמור כן לפי Pacific Time Zone ולא לפי השעה הרשמית בקניון אנטילופ אך כן לפי השעה בפייג'.
- לנוסעים לניו יורק: אם רוצים לעלות לראש פסל החירות יש להזמין מקום כמה חודשים מראש.
- לנוסעים לדיסני/יוניברסל: כדאי לתכן את הטיול כך שהביקור בפארק לא יפול על יום שבת או ראשון וכן שלא יפול על חג לאומי. לפארקים של יוניברסל אפשר לרכוש עוקף תורים. לדיסני אי אפשר לרכוש עוקף תורים אך ניתן להשתמש בשירות ששמו ג'יני פלוס המאפשר קיצור תורים למספר מוגבל של אתרים ביום.
- לנוסעים לטיול לצפון מזרח ארה"ב ובפלורידה: כדאי מאוד לשקול לשכור בחברת ההשכרה התקן EZ Pass (עולה בערך 20$) המקנה הנחה בחלק מכביש האגרה (וכן האגרה תרד לכם ישירות מהוויזה בלי תיווך ועמלה) של חברת ההשכרה), וכן חיוני במיוחד בכבישים שבהם אי אפשר לשלם אגרה במזומן (כמו כביש 6). במערב יש הרבה פחות כבישי אגרה ולכן שימוש בהתקן זה פחות חיוני. ראו מידע נוסף על כבישי אגרה כאן.
- נקודות חשובות נוספות מפורטות בספרים שלי וכן בעמוד העדכונים באתר.
שימו לב - כבישים רבים ואזורי טיול רבים בצפון אמריקה נסגרים תכופות מאוד עקב שיטפונות, שריפות יער, הוריקנים ועוד. סגירות אלה יכולות לשבש את הטיול (הדבר נכון גם לגבי ביטול הפלגות של מעבורות בשל מזג אוויר או בעיות טכניות). מידע על סגירות ושיבושים אפשר למצוא בקבוצת הפייסבוק שלנו בה מעודכנים כל העת מאורעות מסוג זה: https://www.facebook.com/groups/TravelUsaCanada וכן בעמוד העדכונים/הודעות באתר
ניתן גם לבדוק האם יש התראות בשמורות בהם תבקרו באתר הזה: https://www.nps.gov/planyourvisit/alerts.htm
נסיעה טובה, נטע דגני
להורדת מדריך זה להדפסה לחצו כאן
מידע שימושי נוסף
מידע שימושי נוסף שאסור לפספס. לחצו כאן
כמה עולה טיול בארה"ב ובקנדה? לחצו כאן
מתי כדאי לנסוע? לחצו כאן
כמה זמן מראש יש לבצע הזמנת טיסות ולאן כדאי לטוס? לחצו כאן
כמה זמן מראש כדאי לבצע הזמנות למלונות? לחצו כאן
עשרה שלבים לתכנון טיול לארה"ב או קנדה – לחצו כאן
טיפים בנוגע לכבודה – לחצו כאן
רשימת ציוד מומלצת לטיול – לחצו כאן
רשימת ציוד מומלצת לטיול קמפינג – לחצו כאן
למידע שימושי נוסף לחצו כאן
את מחולל-המסלולים החדש שלנו כבר ניסיתם? לחצו כאן