המדריך ללינה בחניוני לילה

טיול הכולל לינה באוהל בחניוני לילה, משולב עם לינה במלונות הוא שילוב מנצח. זהו טיול זול יחסית, ספונטאני מאוד הכולל שהייה מרובה בחיק הטבע (יש בארה"ב ובקנדה חניוני לילה יפהפיים) מצד אחד ומנגד – הנאה מרובה במיוחד במלון, לאחר כמה לילות על מזרון קשיח ובלי מקלחת חמה… אישית – זה סוג הטיול האהוב עלי ביותר. אפילו יותר מטיול בקרוואן. הסיבות לכך מגוונות – קרוואן מגושם יותר ולעתים מגביל (יש כבישים בהם קרוואן לא יכול לעבור), בקרוואן חבל (מבחינה כספית) לנטוש ללילה לטובת מלון (וקרוואן יכול להיות מעט קלסטרופובי, גם אם הוא גדול), בקרוואן שוהים פחות מדי מתחת לכיפת השמיים (כי יש בפנים שולחן, מיטות נוחות ולעתים אפילו טלוויזיה), בקרוואן מי שיושב מאחור רואה פחות טוב את הנוף (ובדרך כלל גם הישיבה מאחור פחות נוחה מאשר ברכב), ובעיקר – בקרוואן יש מטבח! ומטבח משמעותו (ברוב המשפחות לדאבוני…) – אימא מבשלת, אימא רוחצת כלים, אימא מנקה ומסדרת. כאשר לנים באוהל מבשלים בחוץ (לעתים על המדורה) ורוחצים כלים בחוץ – תפקיד שלפחות אצלי במשפחה הבעל הילדים לא מקשרים מיד בתת מודע ל'עבודה של אימא' וכך אני זוכה בעת לינה האוהל לחופש מוחלט (לשבת בחיק הטבע ולהתבונן בנוף) בעוד הבעל והילדים עושים בדרך כלל את רוב עבודת הבישולים והניקיונות… ובנוסף בטיול עם קרוואן כאשר קמים בבוקר ויוצאים לדרך במטרה לשוב בלילה לאותו חניון לילה (מעין טיול כוכב) – כל הבית נוסע, ואותו יש לארגן מדי בוקר לפני שמתחילים בנסיעה בעוד שמקרה של לינה באוהל אפשר להשאיר את האוהל ושקי השינה במחנה (מעולם לא נתקלתי במקרה של גניבות בחניוני הלילה של שמורות הטבע) ולצאת לדרך. מנגד כמובן שלינה באוהל הרבה פחות נוחה, בעיקר כאשר גשום או קר בחוץ כך שגם לקרוואן יש יתרונות לא מבוטלים (שלא תחשבו שאני לא אוהבת גם טיול בקרוואן!).

כך או כך לינה בחניוני לילה בארה"ב ובקנדה – קמפינג, בין אם באוהל ובין אם בקרוואן, נוחה מאוד. החניונים היפים ביותר הם החניונים הציבוריים בשמורות הטבע וביערות הלאומיים. בחניונים אלה אין הרבה 'פינוקים' – בדרך כלל יש שירותים ומים זורמים בלבד ולעתים יש מקלחות ובמקרים נדירים גם מכונות כביסה או חיבור לחשמל, מים וביוב (חשוב בעיקר כאשר מטיילים עם קרוואן), אבל יופיים על פי רוב רב. בחניונים אלה כל קבוצה (שגודלה בד"כ מוגבל ל-6 איש) זוכה לאתר (Site) מבודד שיש בו חנייה, שולחן פיקניק ומקום להקמת אוהל. יש אתרים שמיוחדים לקרוואנים בגדלים שונים, יש אתרים המיועדים רק לאוהלים ויש כאלה שהם 'גם וגם' (ומכיוון שהאמריקאים הם אלופים באוצר מילים ובמושגים הקשורים לתרבות ה'חוץ' – Outdoors, לכל אתר כזה יש שם אופייני – Back in, Drive Through ועוד – מושגים המתארים את האופן בו הרכב נכנס לחניה של האתר). מנגד החניונים הפרטיים הם גם יקרים יותר (פי 2 ממחיר חניון ציבורי שעלותו בד"כ פחות מ-30$ ללילה) וגם הרבה יותר צפופים וחסרי חן. יתרונם שיש בהם מקלחות. מכונות כביסה, חיבור לחשמל, מים וביוב, אינטרנט ולעתים קרובות אפילו בריכת שחייה. יש לציין שהאוכלוסייה הפוקדת חניונים אלה על פי רוב פחות נעימה מזו המסתפקת בחניונים בחיק הטבע.

הבדל נוסף בין חניונים ציבוריים לפרטיים הוא שבחניונים פרטיים בדרך כלל ניתן למצוא מקום פנוי גם אם לא מזמינים מראש ואילו בחניונים הציבוריים שבשמורות הטבע אי הזמנת מקום לינה בחניון מראש יכולה להיות בעייתית, בעיקר בסופי שבוע ובחגים לאומיים. על כן, אם רוצים לזכות ללון בחניוני הלילה היפים ביותר יש להזמין מקום מבעוד מועד, לעתים אף כחצי שנה מראש. לחניונים הציבוריים יש חלון הזמנות שנפתח 4-6 חודשים מראש (למעט ילוסטון שם חלון ההזמנה נפתח שנה מראש וכן בהרי הרוקי הקנדיים החלון נפתח בדרך כלל בחודש ינואר), חלון ההזמנות משתנה מחניון לחניון ומשמורה לשמורה. הזמנה מראש אפשרית רק עד כ-48 שעות לפני מועד ההגעה. אם אתם רוצים להזמין מקום בחניון מהיום למחר זה אינו אפשרי כלל. יחד עם זאת בכל החניונים כמעט מוקצבים מקומות גם על בסיס מקום פנוי. כדי לזכות בהם כדאי להגיע לחניון בשעה מוקדמת אז עוזבים מטיילים רבים את החניון לקראת שעת הצ'ק אאוט (שחלה בדרך כלל בשעה 11:00). יש גם חניונים שכולם על בסיס מקום פנוי (אי אפשר להזמין אליהם מקום כלל) ובהם קל יותר בדרך כלל למצוא מקום על בסיס מקום פנוי. אם אינכם סגורים במאה אחוז לגבי תכנית הטיול ואתם רוצים להשאיר גם קצת מקום לספונטאניות ניתן לעשות לעתים הזמנה כפולה (להזמין לילה בשני מקומות) ורק במהלך הטיול להחליט היכן ללון. במקרה זה תשלום על לילה אחד (עד 30$) ירד לטמיון.

לסיכום, לינה בחניוני לילה הציבוריים של ארה"ב וקנדה היא חוויה נפלאה המספקת טיול שלא יישכח לעד. קמפינג בארה"ב ובקנדה שונה לגמרי מקמפינג בישראל (למרבה הצער ישראל מפגרת מאחור…) ומספק חוויה שלווה בחיק הטבע, בפרטיות רבה ובלב פינות חמד יוצאות דופן ביופיין. להלן עוד כמה טיפים בנוגע ללינה בחניוני לילה. טיול מהנה.

שימו לב:

  • לרשימת חניוני לילה מומלצים לחצו כאן.
  • אין בעיה להגיע לחניונים גם בשעת לילה מאוחרת בדרך כלל. אבל יש חניונים שיש בהם שער שנסגר עם שקיעה (בעיקר בפארקי מדינה – State Parks). אם אתם מתעדים להגיע לחניון מאוחר יש להתקשר ולבקש קוד כניסה.
  • ברוב החניונים הציבוריים יש 'מארח' (Host), בד"כ זוג פנסיונרים שמבלה את הקיץ בחניון ומסייע לנהלו. במקרה של שאלות/בעיות ניתן לפנות ל'מארח'. בדרך תוכלו למצוא בנקל את הקרוואן של ה'מארח' המשולט בצורה ברורה.
  • יש חניוני לילה בהם ניתן לשלם במזומן בלבד. את הכסף יש לשלשל במעטפה לתיבה מיוחדת המיועדת לכך.
  • בחלק מחניוני הלילה הציבוריים יש חלון זמנים שבו אפשר להזמין מקום מראש. בדרך כלל ניתן להזמין מקום עד יומיים או ארבעה ימים לפני יום ההגעה (אין אפשרות להזמין מקום ביום ההגעה). עם זאת, ברוב החניונים מוקצה אחוז לא מבוטל של מקומות גם על בסיס מקום פנוי.
  • ברוב חניוני הלילה מקום למדורה וגריל בהם ניתן להבעיר אש. אסור בדרך כלל לקושש עצים וברוב חניוני הלילה ניתן לרכוש עץ בעלות של כ-5$. אפשר גם לרוכש עץ בסופר ולהביא אתכם אבל יש שמורות (למשל שמורת הרי הסמוקי) בהן לא יאפשרו לכם להכניס לשמורה עץ מבחוץ מחשש למזיקים לעצי השמורה.
  • השירותים בחניוני הלילה הציבוריים בדרך כלל נקיים מאוד.
  • כדי להגן על בעלי החיים ולמנוע מצב בו דובים יימשכו לחניוני הלילה חובה לשמור על מחנה נקי. אסור להשאיר צידנית ללא השגחה בחניון ואסור להשאיר שום שאריות אוכל. בלילה אסור להכניס אוכל לאוהל. אי הקפדה על הנחיות אלה יכולה לפגוע בעולם החי של האזור וכן לגרור קנסות כבדים.
  • ברוב חניוני הלילה יש 'שעות שקט' החל מהשעה 22:00 או 23:00 ועד שעות הבוקר. בנוסף מספר השעות בהן מותר להפעיל בחניוני הלילה גנרטור בדרך כלל מצומצמות ביותר.
  • בחלק מאתרי הטבע של ארה"ב וקנדה עלול להיות קר מאוד בלילה, גם בקיץ וכן עלול להיות גשום. יש להצטייד בהתאם – באוהל עמיד ובשקי שינה שמיועדים לפחות מאפס מעלות צלזיוס. יש לקחת בחשבון שאם שק שינה מתאים לאפס מעלות יהיה נעים לישון אתו ב-10 מעלות ובאפס מעלות יהיה קר מאוד לישון בו. לכן כדאי תמיד לרכוש שק שינה מיועד לעשר מעלות פחות מהטמפרטורה הצפויה בה תלונו.
  • ברבים מהקמפינג הציבוריים אין מקלחות. אפשר להתרחץ בנהרות ואפשר להיכנס מדי כמה ימים לקמפינג פרטי ולבקש להתרחץ (זה דבר נהוג ובדרך כלל בקשה זו תיענה בברכה תמורת תשלום של כמה דולרים).
  • חניוני הלילה היפים הם החניונים הציבוריים השייכים לשמורות הטבע וליערות הלאומיים. בחניונים אלה אין בדרך כלל חיבור לחשמל, למים ולביוב כך שלינה בהם לא מנצלת למעשה את היכולות של הקרוואן להתחבר לחשמל, למים ולביוב. יחד עם זאת לקרוואן מיכל מים ומיכל ביוב גדולים למדי שאותם ניתן לרוקן מדי כמה ימים. בנוסף, חימום הקרוואן מתבצע על גז ולקרוואן מצבר וגנרטור (וגם מנוע שניתן להדליק הטוען את המצבר) שכולם יחדיו מאפשר לחמם, לבשל ולפעיל את המקרר גם ללא חיבור ישיר לחשמל.
  • מחיר לילה בחניוני לילה – 30-20$ בחניונים הציבוריים וכפול מכך בחניונים הפרטיים. בארה"ב ובקנדה אסור ללון לצד הדרך שלא בחניון מוסדר. באלסקה מותר.
  • בחלק משמורות המדינה שיש בהן חניוני לילה שער הכניסה לשמורה ננעל עם חשכה. אם בכוונתכם להגיע לשמורה לאחר שעות הסגירה התקשרו מראש וקבלו קוד כניסה. שערים כאלה נפוצים מאוד במדינת פלורידה ובדרום מזרח ארה"ב (במערב, בצפון מזרח ובקנדה הם פחות נפוצים). בדקו באישור הזמנה (באותיות קטנות…) האם מצוין ששער השמורה נסגר.
  • בדרך כלל אין בעיה להשאיר ציוד באוהל כאשר יוצאים לטייל. כמובן שלא כדאי להשאיר באוהל דברי ערך ואסור להשאיר אוכל או מוצרי טואלט.
  • טיול המשלב אוהל ומלונות מומלץ מאוד. אפשר להביא ציוד מהארץ או שאפשר לרוכשו ברשת החנויות REI, בוולמרט, טרגט או חנויות ספורט. בחנויות REI ניתן אף לשכור ציוד: http://www.rei.com/stores/rentals.html. חברה אחרת בה ניתן לשכור ציוד היא זו: https://arriveoutdoors.com/
  • ההבדל בין קמפינג יפה לבין קמפינג פחות יפה הוא הבדל של יום ולילה. יש ברחבי ארה"ב וקנדה לא מעט חניוני לילה יוצאי דופן ביופיים שאליהם כדאי מאוד לכוון במהלך הטיול. כדי למצוא חניונים אלה חפשו את החניונים הזוכים לציונים הגבוהים בספרי סדרת 'מסלולים' ו'זום-אין'.
  • האתרים העיקריים להזמנת מקום בחניונים ציבוריים בארה"ב הם: Reserve America ו-Recreation.gov ובקנדה ההזמנה בשמורות הלאומיות היא דרך האתר הזה (בכל האתרים הללו יש מפות של חניוני הלילה. בעת הזמנת מקום בחניון לילה כדאי ללמוד את מפת החניון ולבחור את האתר, ה-Site, הטוב ביותר – זה שרחוק מהכביש הראשי, רחוק מהשירותים, ליד האגם או סמוך לחוף. לעתים ניתן אפילו לצפות בתמונה של האתר בו אתם מעוניינים. לעתים כאשר תנסו לבצע הזמנה תקבלו מידע שלרגע יבלבל אתכם וייתן לכם להבין שאין מקום פנוי בחניון אבל שימו לב – יתכן שהדבר נובע מכך שחלון ההזמנה בשמורה הספציפית טרם נפתח). חברה מומלצת שיש לה פריסה טובה של חניונים פרטיים בארה"ב ובקנדה היא חברת KOA.
    אתרים נחמדים לחיפוש חניונים חינאמיים או זולים מאוד:
    freecampsites.net
    https://www.boondocking.org/
    אתרים מומלצים נוספים לחיפוש חניונים:
    thedyrt.com
    www.campendium.com
    www.allstays.com
    https://www.ioverlander.com/

חניוני לילה - בשמורת הרי הסמוקיחניון לילה מקסים בשמורת הרי הסמוקי שבגבול המדינות צפון קרוליינה וטנסיי

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0

מכירים את מחולל המסלולים שלנו?

הדרך החדשה לתכנן טיול לחו"ל

מוזמנים להתנסות