המלצות אחרי טיול בצפון מזרח ארה"ב

15/11/2015 13:50

לנטע,
אנו זוג מבוגרים. חזרנו לפני מספר שבועות מטיול שערכנו ב NEW ENGLAND. בטיול שילבנו בין השאר חלקים ממסלולים 1 2 3 .  הסתייענו רבות במפורט בספרך ורצינו מאוד להודות לך על כך. אני מוצא לנכון כפי שכבר נהגתי והתכתבנו בעבר – להעביר לך מספר תובנות/עדכונים/המלצות שתוכלי לפעול לגביהן כפי שיקולך:
פנסיונרים = SENIORS. לראייתי (אלא אם נשמט ממני ואז התנצלותי) הנושא ממש אינו מקבל ביטוי בספרייך. SENIORS זוכים במקומות רבים להנחות – חלקן זעירות אך חלקן עשויות להגיע עד 50%. החיסכון עשוי להגיע לעשרות אם לא מאות דולרים בטיול. מומלץ להמליץ לפנסיונרים לשאול בכל מקום בו נדרשת עלות שהיא  – אפילו בתחבורה ציבורית – אם יש הנחה ל SENIORS. בנסיעה באוטובוס משדה התעופה NEWARK למנהטן זכינו בהנחה של קרוב ל 50%. מודגש כי במקומות רבים יש להציג דרכון בכדי להוכיח כי אכן הגיל  תואם. בבוסטון יש CHARLIE CARD שמיועד לפנסיונרים ועלות הנסיעות היא לערך  50% מהרגיל. אולם יש לקחת בחשבון שניתן לקבל את הכרטיס רק בחנות HARLIE CARD STORE הממוקמת בתחנת DOWN TOWN והיא סגורה בימים שבת ראשון. בחלק מהתחנות פועלות/פועלים נציגות/נציגים  רשמיים (נושאים תעודות מזהות) של חברת הרכבות, שמנחים לגבי השימוש בתחבורה ומהם ניתן גם לקבל ללא תשלום CHARLIE CARD  רגיל – לא ל-SENIORS.

בבוסטון איני בטוח שמוזיאון אוניברסיטת HARVARD מוזכר בספרך – אולם חובה להמליץ לבקר בו על עושר מוצגיו כפוחלצים, אוספי פרפרים, ומינרלים – אך במיוחד בתצוגת פרחי הזכוכית שבו וכמובן בתצוגת יצורי הים שחלקם אף הם מזכוכית אלו אינם מוזכרים בספרך. ב-FREEDOM TRAIL לאחר הביקור באונית הדגל CONSTITUTION יש לשים לב שמאחוריה באותו רציף, קשורה משחתת ממלחמת העולם ה 2 USS Cassin Young (WWII destroyer), שהציבור מוזמן לבקר בה – הפעם ללא ביקורות ביטחון. ה-CONSTITUTION עוברת בימים אלו שיפוץ – שיסתיים בשנת 2017. אך מאוד מעניין ומרשים לראות את כל המפרטים האדירים שהוסרו והונחו בסדר מופתי באזור הספינה.
MYSTIC מקבלת בספרייך התייחסות די קלילה ושטחית. לראייתנו טעות. סיור שייט בנמל של MYSTIC הוא חובה. השייט מלווה במעבר על כלי שייט היסטוריים ממש, ספורים מהמקום מבנים שעל החופים ודייריהם ועוד. צפונית NEWPORT בעיירה PORTSMOUTH – ממוקם ה GREEN ANIMALS = עצים שנגזמו בצורת חיות שונות וגם מכיל בתוכו את כל סוגי הגידולים שמוכרים. מקום שאין להחמיצו. ליד העיר GREENFIELD  מסצ'וסט  91   I  – ממוקם מוזיאון ומצגת לפרפרים – כולל "אולם" מרושת שבו מסיירים בתוך ענני פרפרים וצמחיה  – חוויה שלא תישכח. מוזיאון הזכוכית בקורנינג התרחב, שוכלל וחודש וכולל חנות מרהיבה, תצוגות אומנות שלא מהעולם הזה, מידור חדש, מופעים וחידושים. אני ביקרתי במוזיאון לפני כ 20 שנה. הביקור החוזר ממש הדהים אותי שוב.
המעבר על מעבורת מ PORT KENT ל-BURLINGTON הוא חוויה בפני עצמה, אך מאוד מומלץ. לא להחמיץ את כביש 2 שמקשר ל CHAMPLAIN ועובר בין האיים.  מקום מאוד מומלץ לנסות לחפש לינה – במיוחד לכמה ימים – באזור ההרים הירוקים (כביש 100) הוא : http://www.sonesta.com/burlingtonvt יחס נפלא דירות ענק מאובזרות ואפילו ארוחת ערב קלה בחינם.
מומלץ להשאיר בכל תכנון של טיול את שמורת ACADIA לסוף – היות וכל המראות והנופים האחרים ממש מתגמדים. העלייה להר CADILAC לפנות ערב מאוד מומלצת, אך יש להביא בחשבון כי עננות (גם חלקית) עלולה לפגום במראות השקיעה. אין לוותר על שייט תיור מ-BAR HARBOR  – חברה מומלצת ACADIAN BOAT TOURS.
וכמה המלצות ותובנות טכניות שכדאי שתשקלי לשלב בספרייך –כשכמובן חשוב לציין כי בכל היבט חוקי על הקורא חלה האחריות לוודא בעצמו מול הרשויות המתאימות: כפי שכבר המלצתי בעבר – לקחת מראה תואמת למראה שמשתמשים איתה בארץ – לא לשכוח. להסיר אותה במעמד ההחזרה של הרכב. לא להסתמך רק על GPS – חשוב ללמוד כל מסלול גם בעזרת מפות ובזיכרון. ה-GPS במנהרות מודיע "אין קליטת לוויינים" לדוגמה במנהרות של בוסטון. במעמד לקיחת הרכב – מומלץ לבדוק אם יש גלגל רזרבי היכן הוא והיכן אביזרי ההחלפה (מגבה וכד')  – אלא אם כן ואולי גם אם) רכשתם מחברת ההשכרה שירותי דרך שכוללים תיקוני תקרים. חשוב להזכיר ללמוד היטב את חוקי התנועה ובמיוחד לגבי רמזורים: פניה שמאלה – אם יש רמזור רק עם חץ ירוק לפניה שמאלה מותר לפנות שמאלה רק כשהחץ מואר (כמו בארץ). פעמים רבות (תלוי גם במדינה) תופיע הכוונה בכתב שהפניה רק עם מופע של חץ ירוק.  אם ברמזור יש רק ירוק ללא חץ – מותר לפנות שמאלה רק אם אינך מפריע לתנועה ממול. אם יש רמזור עם חמישה נורות – חץ ירוק מורה שהדרך שלך. אור ירוק ללא חץ מותר לפנות רק כאשר אינך מפריע לתנועה ממול. פניה ימינה – מותרת גם אם הרמזור אדום ובתנאי שאינך מפריע לשום תנועה. וכאשר אין שילוט המורה כי אין פניה ימינה באדום. מספרי היציאות של הכבישים, משתנים ממדינה למדינה. לא להיות מופתעים כשמספרי יציאות זהים מופיעים בסמוך תוך כדי נסיעה ו/או הדרכה.

תודה ויום נפלא, איתמר מור

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0