פארק מערת קרלסבד – מרהיב. וואו

יש להזמין כניסה מראש ומבעוד מועד לשמורת מערת קרלסבד, ניתן למצוא מידע עדכני באתר השמורה


פארק מערת קרלסבד (Carlsbad Caverns National Park), שוכן בדרום מזרח מדינת ניו מקסיקו (כשעה נסיעה משמורת הטבע הלאומית גוואדלופ). בליבו של פארק זה יש מערת נטיפים עצומה, מרהיבה ביופיה באופן יוצא דופן. ביקור בפארק זה, גם אם קצר יחסית (הביקור בשמורה אורך כמה שעות), מומלץ מאוד ומצדיק את הנסיעה הארוכה שכרוכה בלהגיע לנקודה נידחת זו של ארצות הברית. המערה כה מרשימה עד שהביקור בה משאיר חותם עז. מומלץ ביותר.

הסיפור הגיאולוגי של היווצרות המערות בפארק מערת קרלסבד כולל שילוב של מסלע (בעיקר גיר) עם פעילות טקטונית שגרמה להתרוממת הקרקע ולהיווצרות סדקים שאליהם חדרו מי גשמים שגרמי לבליית המסלע ליצירת חללים ענקיים בבטן האדמה. בהמשך העידן הגיאולוגי החל שלב של היווצרות נטיפים במערה, כתוצאה מהמשך פעילות הבליה בתוספת תהליכים כימיים שגרמו להמסת הגיר ולאחר מכן להשקעתו מחדש.

יש כמה מאות מערות בהרי הגוודאלופ (Guadalupe Mountains) שעליהם שוכנת שמורת קרלסבד. מתוכם נתגלו מעל 120 מערות בשטח שמורת הטבע הלאומית. רוב המערות סגורות לקהל. המערה הגדולה בשמורה שנתגלתה עד כה, מערת לצ'וגווילה (Lechuguilla Cave) היא באורך של 225 ק"מ ובעומק של קרוב ל-500 מ' (זוהי המערה השלישית באורכה בארה"ב). היא פתוחה רק למשלחות מחקר. המערה השנייה בגודלה בשמורה היא מערת קרלסבד (Carlsbad Cavern) שעל שמה נקראת השמורה. אורכה של מערה זו הוא קרוב ל-50 ק"מ. אורכו של החדר המרכזי של השמורה, החדר הגדול, (The Big Room) הוא 1,220 מ' ורוחבו 191 מ', גובהו בנקודה הגבוה הוא כ-70 מ'. זהו חדר המערה הגדול ביותר בצפון אמריקה. מערה זו פתוחה לקהל והיא למעשה מהווה את האטרקציה התיירותית של שמורה זו (יש בשמורה עוד שתי מערות קטנות יותר הפתוחות לקהל בהן אפשר לבקר בסיור מודרך בלבד – Spider Cave ו-Slaughter Canyon Cave).

אחד הדברים המהנים ביותר בשמורת מערת קרלסבד הוא שבניגוד למערות רבות אחרות בעולם, במערה זו אפשר לטייל לבד (ולא בסיור מודרך). המערה שוכנת במעמקי האדמה ואפשר לרדת אליה במעלית או ברגל (הכניסה למערה סמוכה למרכז המבקרים של השמורה ובו יש להצטייד בכרטיס כניסה. יש במרכז המבקרים גם חנות מזכרות, קפיטריה וכן תצוגות מעניינות).

הירידה למערה ברגל, בשביל ששמו Natural Entrance Trail מרשימה במיוחד (ומומלצת מאוד) שכן היא ממחישה בצורה הטובה ביותר את עומקו בלב האדמה של פלא הטבע הזה. אורכה השביל (הנוח) היורד למערה הוא כשני ק"מ (ירידה בגובה של קרוב ל-250 מ') ולקראת סופו אפשר להתחיל לחזות בסטלגמיטים (זקיפים, עמודים שנוצרים על הקרקע כתוצאה מטפטוף מים ושקיעת המינלרים שבהם על קרקעית המנהרה) והסטלקטיטים (נטיפים, עמוד היורד מתקרת המנהרה שנוצר באופן דומה, במשך מאות אלפי שנה) שאופיינים למערות נטיפים בכל העולם, אך מרשימים במיוחד במערה זו.

הלב של המערה הוא החדר הגדול שלה, וגדול במקרה הזו הוא גדול מאוד, עצום, כמעט בלתי נתפש. יש במקום מסלול שאורכו כשני ק"מ המקיף את החדר והמוביל את המטיילים אל כל נפלאותיו. המראות מרהיבים וההרגשה היא של מקום קסום. ההליכה בחדר זה קלה יחסית וסלולה. למרות שהמקום מואר כדאי להצטייד בפנסים, וכן בביגוד חם ובנעליים נוחות להליכה. יש למטה שירותים ואף מקום להצטייד בשתייה קרה (אסור להכניס למערה מזון). את העלייה חזרה למעלה ניתן לעשות ברגל או במעלית. כדאי להקדיש לסיור בחדר הגדול של המערה כשעתיים. אם תרדו למערה ברגל הירידה תיקח קרוב לוודאי כשעה.

נוסף על החדר הגדול יש במערת קרלסבד עוד כמה חדרים (כמו למשל King's Palace) שהכניסה אליהם בסיור מודרך בלבד, יש להזמין כרטיסים מראש ומבעוד מועד. ראו מידע כאן. ראו מידע מפורט על מסלולי המנהרה ועל סיורים נוספים במערה זו ובמערות אחרות בשמורה כאן.

ואם חשבתם שבכך תם קסמה של שמורת מערות קרלסבד – תחשבו שוב… מערות הן כידוע בתי גידול לעטלפים ומערת קרלסבד היא בית למאות אלפי יונקים מעופפים שכאלה – לפי ההערכות חיים במנהרה קרוב ל-500,000 פרטי עטלפים שנמנים על 17 מינים שונים. עטלפים הם פעילי לילה ולפיכך מדי ערב עפים העטלפים החוצה מהמערה ומדי בוקר, בשעת זריחה (לאחר שניזונו בלילה מחוץ למערה), הם חוזרים אליה. התזמון של העטלפים – לצאת כמעט יחד ובבת אחת מן המערה ולחזור אליה כנחיל שחור באותה שעת בוקר מוקדמת – יוצר במקום מראה שהוא לא פחות ממרהיב, המושך למקום מטיילים רבים שיושבים בשקט באמפי שמול פתח היציאה מן מהמערה וממתינים (לא פחות מרתק מכך הוא האופן בו הצופים הרבים, לעתים מאות במספר, יושבים בדממה – טלפונים מכובים, אסור לצלם ויש אכיפה – ובמביטים בכבוד על פלא הטבע הזה). הצפייה בעטלפים היא בדרך כלל במיטבה בחודשים אוגוסט וספטמבר אך אפשר לראות את פלא הטבע הזה החל מחודש מאי ועד אוקטובר (בחורף העטלפים נודדים למקומות חמים יותר – במקסיקו). כדאי לברר לגבי שעות מדוייקות של צפי היציאה והחזרה של העטלפים למערה במרכז המבקרים של השמורה השוכן בפתח המערה.

ראו מפה של המערה להלן (הירידה למערה מסומנת בשחור ואילו החדר הגדול בעיגול ירוק):פארק מערת קרלסבד- המערה

ראו מיקום פארק מערת קרלסבד מסומן בריבוע שחור:ראו מיקום פארק מערת קרלסבד מסומן בריבוע שחור

מתי לנסוע – פארק מערת קרלסבד?

פארק מערת קרלסבד פתוח לקהל כל חודשי השנה אם כי הכביש המוביל לשמורה עלול להיסגר נקודתית בחורף בשל קרח או שלג. בשטח שמחוץ למערה חודשי הקיץ חמים מאוד ואילו החורף עלול להיות קר ולעתים אף מושלג. מבחינת צפייה בעטלפים החודשים המומלצים ביותר לביקור במקום הם אוגוסט-ספטמבר. בחודשי חופשת הקיץ ובחגים לאומיים המערה עמוסה מאוד ולעתים מבקרים בה מעל 4,000 איש ביום (בימי עומס הכניסה למקום מווסתת ולעתים יש להמתין כדי להיכנס). לכן אם אתם מבקרים במקום בימי עומס הקפידו להגיע לשמורה בשעה מוקדמת (סביבות 8:00).

מיקום ואיך מגיעים – פארק מערת קרלסבד:

שמורת מערת קרלסבד ללא ספק שוכנת ב'חור'… אמנם היא קרובה לעיר אל פאסו (El Paso, שעתיים נסיעה) אבל גם אל פאסו היא 'חור' שלרוב התיירים ממש אין מה לחפש בו. ערים גדולות נוספות שהן הקרובות ביותר לשמורה הן: טוסון (אריזונה, Tucson, זמן נסיעה של 7 שעות), אלבקרקי (Albuquerque, ניו מקסיקו, זמן נסיעה של 5 שעות), סן אנטוניו (San Antonio, טקסס, זמן נסיעה של 7 שעות).

ראו את המיקום של פארק מערת קרלסבד במפה (מסומן בעיגול צהוב) ביחס לערים אלה (מסומנות בעיגול אדום):פארק מערת קרלסבד - מיקום

ראו מפה נוספת של השמורה וסביבתה:

לכמה זמן ואיפה לטייל?

למערה קרלסבד כדאי להקדיש חצי יום עד יום טיול. למער עצמה כדאי להקדיש כשלוש שעות נטו. עם תוספת זמן של רכישת כרטיסים, המתנה לתורכם להיכנס למערה (זמן ההמתנה תלוי בעומס. כדאי להגיע מוקדם בעונות עמוסות), ביקור בתצוגות של מרכז המבקרים זמן זה יתארך בכמה שעות. אם תרצו גם לצפות בעטלפים תתארך שהותכם במקום בעוד כשעתיים. נוסף על מערת הנטיפים יש בשמורה גם דרך נופית מעגלית (Scenic Loop Drive שנקרא גם Walnut Canyon Desert Drive) שאורכה כתשעה מייל שמובילה אזורי הטבע היפים הסובבים את המערה, נסיעה בדרך זו עם עצירות תארך ודאי כשעה נוספת. דרך זו סגורה בעת הצפות ואינה מתאימה לקרוואנים. פארק מערת קרלסבד - מפת השמורה

מועדי פתיחת כבישים – פארק מערת קרלסבד:

כבישי השמורה פתוחים לקהל כל השנה.

לינה – מלונות וחניוני לילה:

מי שלן במלונות יכול ללון בעיירות וויטס סיטי (Whites City) או קרלסבד (Carlsbad) – שתי העיירות הללו השוכנות במדינת ניו מקסיקו הן עיירות מוזנחות למדי, לא שמחה גדולה – אבל כן אפשר למצוא בהן מקום נקי וסביר להניח בו את הראש ללילה. מביניהם קרלסבד עדיפה ללינה. אין בשמורה חניוני לילה. מי שרוצה ללון בחניון יכול לישון בחניון הלילה של שמורת גוודאלופ (כשעה נסיעה מקרלסבד) או בחניון לילה פרטי בעיירה וויטס סיטי (Whites City RV Park).

אזורי טיול בסמיכות לשמורה:

נוסף על טיול בשמורת גוואדלופ הסמוכה, אפשר לנסוע אל נווה המדבר של המפלים Sitting Bull Falls שבתחתיתם יש בריכה בה אפשר להתרחץ. ראו מידע כאן.פארק מערת קרלסבד - אתרים מסביב

במרכז העיירה קרלסבד יש קטע סכור של נהר פקוס (Pecos River) שאפשר להתרחץ בו (Lake Carlsbad State Beach Park),ראו מיקום במפה:

בנוסף, אפשר לשלב ביקור בשמורה עם ביקור בשמורת הדיונות הלבנות הנהדרת, הממוקמת כ-3.5 שעות נסיעה ממנה.


למפה של פארק מערת קרלסבד לחצו כאן

ראו כאן כתבות נוספות על יעדי דרום מערב ארה"ב

לכתבה מגניבה על דירוג רמות היופי של כל הפארקים הלאומיים של ארה"ב לחצו כאן


התחלת הירידה למערה

מה שהכי מרשים במערה זה הגודל שלה. חלל עצום שאפשר להכניס לתוכו אולי 15 מגרשי כדורגל שגובהו כגובה בניין בן 20 קומות. את זה אי אפשר למרבה הצער להעביר בתמונות

סטלגמיט וסטלגטיט שכמעט נוגעים זה בזה

נטיפי המערה המרשימים

עקבו אחרי האינסטגרם שלי
0

8% הנחה

על השכרות רכב לארה"ב ולקנדה

דרך חברת אופרן

לחצו כאן להזמנה